Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új csúcson a munkanélküliség Spanyolországban

A munkanélküliség rohamos növekedése miatt egyre többen szegényednek el Spanyolországban. A harmadik negyedévben újabb csúcsra, 25,02 százalékra emelkedett az állástalanok száma.

A 46 milliós országban összesen 5,78 millió ember van állás nélkül: a harmadik negyedévben újabb csúcsra, 25,02 százalékra emelkedett munkanélküliség, ami a legmagasabb az euróövezetben. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy 1,7 millió háztartásban minden keresőképes családtag munkanélküli.

Emiatt egyre többen fordulnak szociális támogatásért: számuk 2009 és 2010 között 20 százalékkal 8 millióra emelkedett. Elsősorban az időskorúak kérnek támogatást, ők alkotják a rászorulók több mint 30 százalékát. Őket követik 26 százalékkal a többgyermekes családok.

Az euróövezet negyedik legnagyobb gazdaságában az ingatlanpiac összeomlása indította el a válságot, ami megrázta az ország bankrendszerét. Eközben jelentősre duzzadt az államháztartási hiány, amelynek lefaragását a madridi kormányzat megszorító intézkedésekkel kívánja elérni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter