Megjelent: 10 éve

Új elemek az első interim menedzser képzésben

Magasabb fokozatba kapcsolnak az interim menedzserek, intenzívebben keresik a piaci lehetőségeket és komolyan veszik a továbbképzést. A HR területen dolgozó vezetőket is egyre inkább érdekli ez a költséghatékony üzleti megoldás - derül ki a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményből.

Ez volt a fő tanulsága a közelmúltban sikeresen lebonyolított egy teljes napos programnak, amelyet a KPMG-BME Akadémia és az Interim Management Resourcing Kft. együttműködésében, vezető munkatársai és tanácsadói tartottak. Már a közel 30 főt számláló résztvevői kör is sokat elárult, két harmaduk felső vezető, de eziránt az új életforma iránti érdeklődés a gazdaság különböző szektoraiból érkező szakembereket beosztásuktól függetlenül közös platformra hozta.

A gyakorló interim menedzserek, köztük egy holland nemzetiségű hazánkban is interimként dolgozó expatrióta felsővezetővel a szakma gyakorlati oldalát is megvilágították. Noha prezentációk hangzottak el a történeti háttérről, a jogi keretekről, a biztosítási lehetőségekről és a díjakról, kitapintható volt a gyakorlati megvalósítás felé fordulás, a jövő interim menedzsereit leginkább az érdekli, hogyan tudják magukat pozícionálni és nagy projektekre hatékonnyá és alkalmassá tenni. A záporozó kérdésektől interaktívvá vált marketing - PR - kommunikáció előadás bemutatta az üzleti életben alkalmazandó gyakorlati fogásokat és ötleteket adott ahhoz, hogy az interim menedzser felépíthesse és piacképessé tehesse termékét, azaz saját magát.

Bevételek szempontjából Magyarországon a kiemelkedő éveket a 2008-as zárta, majd a nemzetközi depresszió ezt a szakmát sem kímélte, amely azonban ismét új erőre kapni látszik 2010-ben, de ez a környező országokban is hasonlóképpen alakul, derült ki az Interim Management Resourcing Kelet-európai hálózatának jelentéséből. A fejlett európai országokban pedig nem csak saját piacaikon, hanem külföldi leányvállalatoknál is egyre inkább előszeretettel vetnek be vezetőt ebben az üzleti konstrukcióban.

A venture capital és a befektetői szakma is élénken érdeklődik az interim megoldások irányában, ennek jelentőségét Simonyi Tamás, a KPMG partnere is kiemelte előadásában. A hallgatóság számára kiemelkedően izgalmas volt a gyakorlatból azt megismerni, hogy vállalat felvásárlásoknál, összeolvadásoknál, kockázati tőke bevonásoknál milyen szerepben és milyen területeken kaphatnak feladatot az interim menedzserek.

Az interim menedzsment a hazai kis és középvállalati körben is ésszerű megoldást jelenhet az alapító tulajdonos visszavonulásakor, vagy az első professzionális, de külső vezető cégbe való bevonásakor.

A résztvevők érdeklődése és elkötelezettsége még a mai kihívásokkal teli piaci helyzetben is kikényszeríti a helyet és pozíciót ennek az itthon még nem eléggé ismert menedzsment megoldásnak.

A nagy sikerre való tekintettel a KPMG-BME Akadémia és az Interim Management Resourcing Kft. folytatásként elhatározta, hogy 2011. tavaszán 5 alkalommal, workshop jellegű interim menedzser képzést indít.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter