Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Új ingatlan szakmai szervezet alakul

Új szakmai szervezetet hoznak létre ingatlanosok, megalkotják etikai kódexét, kialakítják a képzést, és felépítenek egy adatbázist is - jelentették be a magyar szervezők, Fodor Pál Zoltán és Konrád Sándor a budapesti nemzetközi ingatlan konferencián pénteken.

Konrád Sándor az MTI-nek elmondta: az új szervezet felépítése és bejegyeztetése hosszú folyamat, ezért még végleges neve sincs.

A konferencián képviseltette magát az amerikai ingatlan szakértőket tömörítő szervezet (NAR), valamint etikai kódexe alapján az Európában működő szervezet (CEREAN), továbbá a Nemzetközi Ingatlan Tulajdon Alapítvány, az IRPF is.

Konrád Sándor kifejtette: a NAR etikai kódexét és az MLS-rendszer néven ismert, professzionális adatbázisát kívánják adaptálni Magyarországra is.

Az adatbázisba minden eladásra kínált lakóingatlan valós adatai felkerülnének. Erre azért van szükség, mivel például az adásvételi árakról nincsenek megbízható adatok. Az állami ingatlan-nyilvántartáshoz beadott szerződésekben rendszerint csökkentett vételár szerepel, a kínálati árak nem az üzletkötési árakat tükrözik, a nagyobb franchise hálózatok által időnként közre adott adatok pedig nem teljeskörűek.

A képzésnek is létezik egy sztenderdje, amelyet a CEREAN a tagjai rendelkezésére bocsát.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk