Megjelent: 10 éve

Új képzési csomag a magyar kkv szektornak

A Videoton Holding Zrt. és a Pannonjob Kft. szakemberei és trénerei sok éves tapasztalataikra építve olyan képzési programokat állítottak össze, amelynek fókuszában a gyakorlati szemlélet és a minél hatékonyabb tudástranszfer áll - olvasható sajtóközleményükben.

images

images

Az októberben induló képzési programok a magyar kis- és középvállalkozóknak szólnak, amelyek a vezető személyes fejlődésén keresztül a szervezet fejlesztését is magában foglalják. A 6 hónapos képzést Székesfehérváron a Videoton Holding Továbbképző Központjában tartják majd.

A felmérések azt bizonyítják, hogy a magyar kkv szektor harmadannyit költ képzésre, mint a környező országok vállalkozói, emiatt a beáramló tudás is harmada a nemzetközi versenytársakénak.

Pedig ma már nem egymással versenyeznek a magyar vállalkozások, hanem a világ más táján fellelhető, hasonló profilú vállalkozásokkal kell felvenniük a harcot. Ha a vállalkozás vezetője erre nem készül fel, a vállalkozását sem tudja felkészültté tenni.

A Videoton és a Pannonjob egy olyan új képzési programot dolgozott ki vállalkozóknak, illetve vezetőknek, akik nem közgazdászok de szeretnének menedzsmenttudásra és a szükséges háttérismeretekre szert tenni.

Akik vezetőként szeretnének más vállalkozóktól tanulni, kapcsolatokat építeni, illetve azoknak akik vállalkozásuknak fejlesztését saját erőforrásból oldják meg, s ehhez mentorálásra van szüksége.

A program olyan fejlesztési folyamatot kínál, amelynek során a résztvevők saját személyes fejlődésén túl a vállalkozás/vállalat is folyamatosan fejlődik, mivel a képzés keretében az ismeretek gyakorlati adaptációja azonnal megtörténik. A résztvevő miközben fejleszti személyes kompetenciáit, segítséget és visszajelzést kap működésének fejlesztéséhez és új üzleti kapcsolatokra tehet szert.

Egy vállalkozás számára 6 hónapos fejlesztési folyamat milliós nagyságrendű tételt jelentene, ám ebben az esetben ez az összeg a vállalkozó zsebében marad, sőt a fejlesztések eredményeként gazdaságilag is hatékonyabban működik a vállalkozás, és kiegyensúlyozottabb a vállalkozó. A képzésben érintett témakörök:

 • - Mikro- és makrogazdaságtan, pénzügyi, jogi- és EU ismeretek, pályázatírás
 • - Projektmenedzsment, vállalatirányítás, IT
 • - Emberi erőforrás gazdálkodás, szervezetfejlesztés, teljesítménymenedzsment
 • - Marketing és szolgáltatásmenedzsment, minőségügy, értékesítés, személyes PR
 • - Etika, illemtan
 • - Tárgyalástechnika, kommunikációs készségfejlesztés, prezentációs készségfejlesztés
 • - Konfliktuskezelés és érdekegyeztetés, változáskezelés
 • - Interkulturális kommunikáció
 • - Idegen nyelvi képzés

  Alkalmazott módszertani eszközök:

 • - személyiségtesztek, kérdőívek (attitűd, kompetenciák feltérképezése, erős és gyenge pontok elmérése)
 • - tréneri prezentáció, szakmai előadások
 • - páros gyakorlatok, kis- és nagycsoportos megbeszélések, helyzetgyakorlatok (egyéni és csoportos visszajelzés)
 • - adaptációs gyakorlatok (ismeretek saját vállalkozásra alkalmazása, mentori támogatással)

  A Videoton és Pannonjob által kidolgozott új képzések kiterjednek a HR szakmai továbbképzésre, a vállalkozói képzésekre, a vezetésfejlesztési programra és a szolgáltatóipari képzésekre egyaránt.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

  Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

  Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

  Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk

  Felsorakoztak a legjobb munkaadók: a LEGO, a Samsung és az Audi az élen

  Egy helyet előrelépve tavalyi eredményéhez képest a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató. A második helyet a Samsung nyerte el, míg a bronzérem... Teljes cikk