Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Új munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár áll munkába

Cseresnyés Péter a munkaerőpiacért és képzésért, Lepsényi István pedig a gazdaságszabályozásért felel a jövőben. Az adóügyeket Tállai András irányítja majd, miniszterhelyettesi rangban.

A szeptember 30-i hatállyal lemondott Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár helyére október 1-jétől Cseresnyés Pétert javasolja kinevezni Varga Mihály miniszter.
Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár posztját Lepsényi István töltheti be november 1-jétől.

Tállai Andrásnak megmarad a parlamenti államtitkári posztja és emellett miniszterhelyettesként felügyeli az adóügyeket, a Nemzetgazdasági Minisztériumon (NGM) belül létrejövő önálló adóügyi államtitkárság vezetőjeként.

A jelöltek szakmai múltja

A tárca vezetője Hornung Ágnest javasolja az NGM pénzügypolitikáért felelős államtitkárának Orbán Gábor július végén megüresedett posztjára. A jogi és közgazdászi végzettséggel is rendelkező Hornung Ágnes 2013-tól 2015-ig Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének pénzügyi tanácsosa, a Gazdasági és Pénzügyi (ECOFIN) csoport vezetője volt. Korábban ugyanitt az adóügyi attasé posztot töltötte be, 2012 előtt pedig egy nemzetközi adótanácsadó cégnél dolgozott.

Cseresnyés Péter 2002 óta tagja az Országgyűlésnek. Nagykanizsa alpolgármestere volt 2006-2010 között, majd 2010-től 2014-ig a város polgármestere. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának tagja 2014-től.

Lepsényi István gazdasági mérnök, okleveles gépészmérnök, 1990-től 1995-ig az Autokonszern Rt. elnök-vezérigazgatója, 1991 és 1994 között a Magyar Suzuki Rt. vezérigazgatója volt. Ezt követően 2015-ig, több mint húsz éven át a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter