Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Új munkahelyeket várnak a vállalkozói övezettől

Vállalkozói övezetet alakít ki egy volt egri kőfeldolgozó helyén a területet birtokló önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi Terv támogatásával - jelentette be a projekt szerdai nyitórendezvényén Habis László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere.

images

A 446 millió forint értékű fejlesztés 223 millió forintos támogatásban részesül az Észak-magyarországi Operatív Program pályázati keretéből; az ipari övezetben húsz vállalkozás számára teremtenek működési feltételeket szeptemberre.

Az önerőt bankhitelből, illetve a vagyonkezelő társaság tőkeemeléséből biztosítják - tette hozzá a polgármester.

Mint elmondta: a projekt keretében, a 9 hektáros területen megteremtik a teljes infrastruktúrát. Egy 220 négyzetméter alapterületű épületben kaphatnak majd helyet a tárgyalók és az irodai szolgáltatások.

A betelepülő vállalkozások egyelőre bérlőként működhetnek a területen, de öt év után megvásárolhatják a telephelyeket korábbi költségeik beszámítása mellett.

A legfőbb cél a kis-és középvállalkozásoknak nyújtott fejlesztési lehetőséggel új munkahelyek teremtése - mondta a polgármester.

Várkonyi György, az EVAT Zrt. vezetője arról szólt, hogy az infrastruktúra megteremtése előtt szükséges az egykori kőfeldolgozó területének rekultivációja és az épületek bontása. A veszélyes anyagokat hulladékmegsemmisítőbe szállítják, a törmeléket pedig felhasználják az építkezésekhez; nagy része az úthálózat alapjába kerül majd.

A tárgyalások máris megkezdődtek a pályázó kis- és középvállalkozásokkal - mondta Várkonyi György.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter