Megjelent: 13 éve

Új partner a KPMG-nél

Ságodi Attila (39) 2010. január 1-jétől partnerként csatlakozott a KPMG budapesti energetikai és közüzemi tanácsadó csoportjához, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Ságodi Attila, a KPMG-hez történő csatlakozását megelőzően a Boston Consulting Groupnál (BCG) építette fel tanácsadói karrierjét, ahol az elmúlt tíz év során a hazai energetikai szektor meghatározó szereplőivel együtt dolgozva jelentős iparági tapasztalatokra tett szert.

A szakember elsődleges feladata a hazai és közép-kelet-európai régióban tevékenykedő energetikai ügyfelek magas szintű kiszolgálása, valamint az üzleti és értékesítési volumen növelése új piaci szegmensek elérése által.

A KPMG budapesti irodájának kiemelt iparági fókuszú, kizárólag energetikai ügyfelekre specializálódott csoportja stratégiai szerepet tölt be a KPMG világában. 2009-ben Budapesten hozták létre a KPMG belső, globális energetikai és közüzemi információ- és tudásmenedzsment központját (Global Power & Utilities A szakember elsődleges feladata a hazai és közép-kelet-európai régióban tevékenykedő energetikai ügyfelek magas szintű kiszolgálása, valamint az üzleti és értékesítési volumen növelése új piaci szegmensek elérése által.

Knowledge and Resource Center), valamint szintén budapesti kezdeményezéssel és irányítással épül ki a KPMG integrált, közép-kelet-európai energetikai tanácsadó csoportja, Kiss Péter partner vezetésével.

Ságodi Attila partnerként történő csatlakozásával Kiss Péternek lehetősége nyílik több időt fordítani globális és regionális pozícióiból fakadó feladatainak ellátására, melynek keretében célkitűzései között szerepel a kiemelt hazai és nemzetközi energetikai ügyfelekkel történő kapcsolatépítés, valamint az általuk indított energetikai projektekhez nyújtott stratégiai, tranzakciós, vállalatfinanszírozási, szervezet-átalakítási, kockázatkezelési és szabályozási területeken nyújtott tanácsadási szolgáltatásokból származó üzleti volumen növelése.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek