Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Új Széchenyi Terv: bővülhet a kistérségi foglalkoztatás

Megújuló Magyarország - Zöld Gazdaságfejlesztés címmel csütörtökön Budapesten került sor az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó szakmai konzultációsorozat második részére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

images

Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára elmondta: 139 javaslat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) vitairatának Megújuló Magyarország programpontjához.

A konzultáció a Zöld Gazdaságfejlesztés fejezetet foglalja magában, azonban számos közös pont fedezhető fel az ÚSZT további hat pillérével (Egészségipar, Otthonteremtés, Vállalkozásfejlesztés, Tudomány-Innováció-Növekedés, Foglalkoztatás, Közlekedés - tranzitgazdaság).

Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke előadásában hangsúlyozta: a jól működő gazdaságok példáiból megtanulhattuk, hogy a megújuló források növekvő alkalmazása jelentős gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő potenciállal rendelkezik.

A zöld gazdaságfejlesztési politika számos eredménnyel járhat. Jelentősen bővülhet a kistérségi foglalkoztatás, csökkenhet a munkanélküliség, javulhat a vidéki foglalkoztatási ráta, nőhet Magyarország versenyképessége.

Mérséklődhet az ország energiafüggősége, a nemzetgazdaság fokozatosan energia-önellátóvá válhat. Felértékelődhet hazánk szerepe a nemzetközi klímapolitika alakításában, új perspektíva nyílhat a hazai agrárium, a gépgyártás és a kutatások előtt. Mindezek együttesen a GDP növekedését és a fizetési mérleg javulását eredményezhetik - hangsúlyozta az elnök.

  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk

Ezek a cégek a munkahelyen biztosítják az influenzaoltást a dolgozóknak

A koronavírus-járvány második hullámában vagyunk, de közeleg az influenzaszezon is. Több vállalat is a helyszínen biztosítja az influenzaoltást... Teljes cikk