Megjelent: 10 éve

Új vezér a British Telecomnál

Jeff Kelly tölti be a British Telecom (BT) Global Services vezérigazgatói pozícióját 2010 januárjától. Jeff harmincéves vállalatvezetői tapasztalattal rendelkezik, amelynek túlnyomó többségét az informatikai szektorban szerezte, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az 53 éves vezető amerikai állampolgár, mostani kinevezése előtt az EDS 10 milliárd dollár értékű részlegét vezette a teljes amerikai kontinensen 25 éves munkaviszonyt követően a texasi Plano székhelyű nemzetközi informatikai szolgáltatónál.

Az EDS-nél eltöltött idő alatt Jeff folyamatosan emelkedett a ranglétrán, számos vezetői pozíciót töltött be, tevékenységének középpontjában a vállalati divíziók nyereségessé tétele, az ügyfél-kiszolgálás színvonalának emelése, és a vállalat termék portfóliójának fejlesztése állt.

Az EDS-nél legutóbbi pozíciója a vállalat teljes amerikai kontinensre kiterjedő részlegének vezetése volt, ahol több milliárd dollár értékű új üzletet hozott a vállalatnak a költségek csökkentésével, és az ügyfélszolgálat színvonalának emelésével együtt. Ezt megelőzően Jeff volt az EDS General Motors ügyfele számára nyújtott globális informatikai szolgáltatások igazgatója.

Karrierjét 1978-ban villamosmérnökként kezdte az autógyáróriás General Motors-nál a vállalat Buick gépkocsikat gyártó üzemcsoportjában, a Michigan-állambeli Flint-ben. 1985-ben került az EDS-hez, azt követően, hogy az autógyár 1984-ben 2,5 milliárd dollárért felvásárolta az informatikai szolgáltatót az alapító Ross Perot-tól.

Jeff az Illinois-beli Alton-ban született, nős, négy gyermek édesapja.

MBA diplomáját a University of Michigan egyetemen, villamosmérnöki alapdiplomáját pedig a Missouri egyetemen szerezte.

Nagy jazzrajongó, aki egyúttal az amerikai futball híveként a Dallas Cowboys szurkolótáborához tartozik, áll a cég sajtóanyagában.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter