Megjelent: 13 éve

Újabb beruházás a Suoftec tatabányai gyárában

A világ autógyárainak megváltozott igényeihez igazodva nagyobb méretű keréktárcsák gyártására rendezkedik be az amerikai-német érdekeltségű Suoftec Könynyűfémtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. Tatabányán - írja a Napi Gazdaság.

A világ autóiparában fokozatosan erősödik a kereslet a nagyobb átmérőjű kerekek iránt - mondta Szalay Géza gyárigazgató. Az új trendhez igazodva több mint egymilliárd forint ráfordítással teremtik meg a feltételeket a tatabányai üzemben a magasabb és szélesebb felnik gyártására.

Az átálláshoz új gépekre, berendezésekre van szükség, s ezeket már megrendelték Németországban. Tatabányán várhatóan 2008 első negyedében kezdődhet meg az újfajta keréktárcsák előállítása.

Az ötszáz főt foglalkoztató és évente 2,2-2,3 millió kovácsolt és öntött könnyűfém keréktárcsát készítő tatabányai gyárban az elmúlt két évben több milliárd forint ráfordítással fejlesztették a technológiát, robotokkal váltottak ki egyes kézi munkákat. Így jelentősen növelni tudták a hatékonyságot, az egy főre jutó keréktárcsa-előállítás radikálisan nőtt a cégnél.

A tatabányai gyár a világ egyetlen olyan keréktárcsagyára, ahol két technológiát - egy amerikai és egy német eljárást - meghonosítva egyidejűleg készítenek öntött és kovácsolt felniket az autóiparnak - olvasható a Napi Gazdaságban.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter