Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Újabb munkalehetőség fogyatékkal élő embereknek

Új foglalkoztatási programot indított európai uniós támogatással a szekszárdi Kék Madár Alapítvány, amely csaknem harminc fogyatékossággal élő ember elhelyezkedését segíti elő.

A szervezet két, összesen kétszázmillió forint értékű projekt keretében speciális munkaerő-piaci szolgáltatásait fejleszti, és képzéseket nyújt fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű embereknek.

Mészáros Andrea, az alapítvány ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a támogatásból kialakított, akadálymentesített irodaépületben februárban Felnőtt-lét Akadémia néven indítanak képzést, amelynek keretében a fogyatékossággal élők - az önálló élethez szükséges - készségeit fejlesztik.

Innovatív foglalkoztatási programjukban 28 ember szerezhet szakács és bionövény-termesztő képzettséget, az alapítvány mindkét szakmában hét-hét ember tartós foglalkoztatását vállalta - tette hozzá.

A Kék Madár Alapítvány évente 50-60 fogyatékossággal élő ember elhelyezkedését segíti elő a nyílt munkaerőpiacon, a szervezet által üzemeltetett Ízlelő családbarát étterem pedig - ahol mozgás-, hallás- és értelmi sérült emberek dolgoznak - sikeres nonprofit vállalkozás.

Az étterem működését tavaly több nemzetközi fórumon jó gyakorlatként mutatta be az alapítvány - jegyezte meg az ügyvezető, hozzátéve, hogy az elmúlt évben 10-12 szervezettel tárgyaltak a szekszárdihoz hasonló kezdeményezésről. A most zajló program része, hogy kidolgozzák a vállalkozás foglalkoztatási modelljét, és segítsenek abban, hogy további, fogyatékkal élőknek munkát adó éttermek nyílhassanak - fűzte hozzá.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter