Megjelent: 12 éve

Újra ombudsmanjelölt Péterfalvi Attila

Ismét a tavaly decemberben leszavazott Péterfalvi Attila korábbi adatvédelmi biztost jelöli szakombudsmannak az MTI információja szerint Sólyom László köztársasági elnök. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosi posztjára sem új embert, hanem Fülöp Sándort javasolja, akiről idén februárban döntött a parlament.

Péterfalvit 207 igen és 143 nem, Fülöpöt 207 igen és 107 nem mellett utasította el a parlament. Ez mindazonáltal jelentősen elmarad a kinevezéshez szükséges 256 támogató vokstól. Egyébként mindketten elsősorban azért vallottak kudarcot, mert a szocialista frakció számos tagja nem voksolt rájuk.

Május 26-án szavaz az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnökéről és várhatóan az ombudsmanjelöltekről is - közölte tegnap Szili Katalin a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

MTI/Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter