Megjelent: 10 éve

Újra számolhatjuk a nyugdíjunkat - frissítették a kalkulátort

Ismét elérhető a PSZÁF honlapján az Egyéni Nyugdíjszámító Program, amelyben a jogszabályváltozások mellett a 2010-től érvényes makrogazdasági pálya, valamint a magánnyugdíjpénztári járadékok számításánál használt, 2060-ig előrebecsült halandósági táblák értékeit is aktualizálták.

A program elsődleges célja, hogy tájékoztatást nyújtson a tisztán társadalombiztosítási, valamint a vegyes nyugdíjrendszerben várható nyugdíjkilátásokról az érdeklődők, elsősorban a magánnyugdíjpénztári tagok számára. A tájékoztatáshoz a program a társadalombiztosítási és a vegyes nyugdíjrendszerből várható nyugdíj, valamint az aktív kor várható utolsó (nettó) keresete egymáshoz viszonyított arányának - az úgynevezett jövedelempótlási rátának - a várható nagyságrendjét mutatja be.

A használat során lehetőség van arra, hogy a magánnyugdíjpénztári járadék várható, becsült összegének számítását a program a felhasználó pénztártag saját egyéni számlájának utolsó ismert egyenlege alapján végezze el. A tájékoztatóban hangsúlyozzák: a program által kiszámolt, a jövedelempótlási ráták képzéséhez felhasznált kereset- és nyugdíjösszegek hozzávetőleges becslések, a program által becsült nyugdíjjáradékok értékei a számítások során figyelembe vett feltételek és paraméterek megváltozása esetén jelentősen eltérhetnek az előrejelzett értékektől.

Népszabadság/MTI


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter