Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Újra Tolnay Tibor lett az ÉVOSZ elnöke

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a csütörtöki közgyűlésén ismét Tolnay Tibort, a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatóját választotta a szakmai szervezet elnökévé - közölte az ÉVOSZ az MTI-vel.

Tolnay Tibor 2001 óta tölti be az elnöki tisztséget. A közgyűlés megvitatta az ÉVOSZ múlt évi szakmai munkájáról szóló beszámolót. A dokumentum, amelyet a szakma már korábban megismert, az építőipar számára a teljesítési igazolás megtagadását, a feltétel nélküli bankgaranciát és a minimális rezsióradíj rögzítését jelölte meg a legfőbb problémának, amelyeket a jogalkotásnak meg kell oldania.

A szövetség prognózisa szerint az idén 2-3 százalékkal tovább zsugorodik az építőipar Magyarországon, ezen belül az első félévben nagyobb, a másodikban kisebb lesz a csökkenés. Az ÉVOSZ szerint az építőipar növekedését alapvetően az állami infrastruktúra-beruházások érdemleges bővülése segíthetné elő, továbbá az, ha újabb rekonstrukciós és épület-energiatakarékossági programok indulnának.

Tavaly a teljes építőipari teljesítmény 7,6 százalékkal 1616
milliárd forintra esett vissza. A csökkenés az épületek építésénél
volt a legnagyobb, 12,5 százalékos.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter