Megjelent: 14 éve

Újra tömik a libákat a Hungeritnél

Újraindította a hízott baromfi vágását a szentesi Hungerit, ahol korábban egy állatvédő mozgalom kampánya miatt kellett leállítani a termelést.

images

A baromfifeldolgozó vezérigazgatója Magyar József kifejtette: a tervek szerint hetente 20 ezer hízott kacsát és libát dolgoznak majd fel. A beszállítók közül mindenki visszatért a szentesi céghez, de a piaci oldal egyelőre csak 80 százalékban jelezte ismét vásárlási igényét. A cégvezető azonban reményét fejezte ki, hogy hamarosan ők is visszatérnek.

A Hungerit egyébként elsősorban Franciaországba szállít, de exportál Belgiumba, Spanyolországba, Németországba és Ausztriába is.

A dolgozókat folyamatosan veszik vissza, többen vannak azonban, akik az őszi elbocsátás óta már elhelyezkedtek, így valószínűleg új munkaerőre is szükség lesz, de hogy mennyire, azt még nem tudni. A korábban elbocsátottakat egyébként kiértesítették, hogy ismét munkába állhatnak, ez csaknem száznyolcvan embert jelent.

A Hungerit Zrt. szeptember 1-jén állította le a hízottáru- feldolgozást, a Négy Mancs állatvédő alapítvány nyomására. A döntés miatt az év végéig kétszáz dolgozóját tervezte leépíteni a baromfifeldolgozó, közülük decemberig száznyolcvanat el is küldtek. A Négy Mancs Alapítvány annak érdekében indított kampányt a szentesi cég ellen, hogy az hagyjon fel a hízottliba- és -kacsa-comb, illetve -mell, valamint a libamáj előállításával. Emellett feketelistára tette a Hungeritet, hogy a nemzetközi áruházláncok ne rendeljenek tőlük kényszertömött jószágokból előállított élelmiszereket.

A termelés újraindítását segítette a parlament tavaly év végi döntése a hízott kacsából és libából előállított termékek védelméről. Ugyanakkor a mostantól készülő hizlalt liba és kacsa termékek csomagolása és a felirata jelzi majd a vásárlók számára, hogy kényszeretetett állatból készült.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
VW-dízelbotrány: Bíróság elé került az első csúcsvezető, és beismerő vallomást is tett

Beismerő vallomást tett a müncheni tartományi bíróságon Rupert Stadler, a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyár... Teljes cikk

Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk