Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Uniós segítség érkezik a fiatalok foglalkoztatásáért

Mintegy 14 milliárd forintos forrást nyert el Magyarország az Európai Unió ifjúsági garanciaprogramjából, amelyből a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését finanszírozzák - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap Budapesten.

Ez a program kiegészíti a kormány eddigi intézkedéseit, így a péntektől ismét elérhető első munkahely-garanciaprogramot is, amely a 25 év alattiak foglalkoztatását segíti - közölte a politikus.

Ebben a programban többnyire a szakképzetleneket és a tartósan munkanélkülieket támogatják úgy, hogy az őket foglalkoztató cégeknek fél évre az állam átvállalja a fiatalok foglalkoztatása után befizetendő közterhet, fél év után pedig a munkáltatónak vállalnia kell a munkavállaló továbbfoglalkoztatását. A programban 7 ezer fiatal vesz részt.

Újságírói kérdésre válaszolva Kocsis Máté elmondta, az elnyert 14 milliárdos forrás nagyobb részét a munkahely-garanciaprogramban használják fel. Hozzátette: mivel lelassult a fiatalok foglalkoztatás-csökkenésének üteme, egyre vonzóbb lehet a hazai munkaerő-piac a fiatalok számára a külföldinél.

Kocsis Máté hangsúlyozta, 2002 és 2010 között szűkült a foglalkoztatás, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok nem kezelték a helyzetet, "cserben hagyták" a fiatalokat, ezért sok a pályakezdő munkanélküli.

Ma 227 ezren dolgoznak a 25 év alatti korosztályból, az ő munkában tartásukat, illetve a többi fiatal munkába állását segíti a tavaly elindított munkahelyvédelmi akcióterv is.

Összességében a kormány 30-35 milliárd forintot fordít a fiatalok munkába állásának segítésére - mondta a politikus.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter