Megjelent: 13 éve

Ütött a mesterképzés órája

A főiskolai végzettséget lehet kiegészíteni a mesterképzésekre való jelentkezéssel, melynek határideje ma este lejár. A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint.

A jelentkezők összesen mintegy 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül kereshetik meg a számukra legmegfelelőbbet, természetesen figyelni kell arra, hogy a végzettségük elfogadható legyen az adott szakon. Az idei év sajátossága - amit az Országos Felsőoktatási Információs Központ szerint érdemes kihasználni -, hogy a többciklusú képzés első ciklusában, az alapképzésben végzettek nagy számban csak jövőre, 2009-ben szereznek diplomát, így várhatóan akkor célozzák meg a mesterképzéseket.


Figyelni kell a rangsorolásraHa valaki más képzési szinten meghirdetett képzésekre - alapképzésre, egységes osztatlan képzésre vagy felsőfokú szakképzésre - is beadta jelentkezését február 15-ig, de még további mesterképzésekre kíván jelentkezni, annak egységes rangsorba kell rendeznie a "régi" és az újonnan megjelölt szakjait, és az így kialakított teljes sorrendet kell feltüntetnie az újonnan beadott jelentkezési lapján. A felvételi eljárás díját természetesen csak az újonnan választott szakok után kell befizetni.

Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, kitölti a jelentkezési lapot, és befizeti az eljárási díjat. A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.


Elektronikusan isA mesterképzésre március 17-ig jelentkezők szintén választhatnak, hogy postai úton vagy elektronikusan, a felvi.hu-n elérhető e-felvételi felületen keresztül nyújtják be jelentkezésüket. Az utóbbi megoldást választóknak 2008. március 21-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket, amelyet az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott, az Oktatási Hivatalnak címzett hitelesítő adatlap aláírásával és visszaküldésével (a 1380 Budapest, Pf. 1190. címre) tehetnek meg.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter