Megjelent: 12 éve

Ütött a mesterképzés órája

A főiskolai végzettséget lehet kiegészíteni a mesterképzésekre való jelentkezéssel, melynek határideje ma este lejár. A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint.

A jelentkezők összesen mintegy 120 mesterképzési szak 615 meghirdetése közül kereshetik meg a számukra legmegfelelőbbet, természetesen figyelni kell arra, hogy a végzettségük elfogadható legyen az adott szakon. Az idei év sajátossága - amit az Országos Felsőoktatási Információs Központ szerint érdemes kihasználni -, hogy a többciklusú képzés első ciklusában, az alapképzésben végzettek nagy számban csak jövőre, 2009-ben szereznek diplomát, így várhatóan akkor célozzák meg a mesterképzéseket.

Figyelni kell a rangsorolásra

Ha valaki más képzési szinten meghirdetett képzésekre - alapképzésre, egységes osztatlan képzésre vagy felsőfokú szakképzésre - is beadta jelentkezését február 15-ig, de még további mesterképzésekre kíván jelentkezni, annak egységes rangsorba kell rendeznie a "régi" és az újonnan megjelölt szakjait, és az így kialakított teljes sorrendet kell feltüntetnie az újonnan beadott jelentkezési lapján. A felvételi eljárás díját természetesen csak az újonnan választott szakok után kell befizetni.

Akit kizárólag a mesterképzések érdekelnek, és nem adott be jelentkezési lapot február 15-ig, annak egyszerű a dolga: kiválasztja, majd a kért elbírálási sorrendbe rendezi a kiválasztott mesterképzéseket, kitölti a jelentkezési lapot, és befizeti az eljárási díjat. A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.

Elektronikusan is

A mesterképzésre március 17-ig jelentkezők szintén választhatnak, hogy postai úton vagy elektronikusan, a felvi.hu-n elérhető e-felvételi felületen keresztül nyújtják be jelentkezésüket. Az utóbbi megoldást választóknak 2008. március 21-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket, amelyet az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott, az Oktatási Hivatalnak címzett hitelesítő adatlap aláírásával és visszaküldésével (a 1380 Budapest, Pf. 1190. címre) tehetnek meg.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter