kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Van-e értelme a Kliknek?

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja véleménye szerint a Klik jelenleg az ország legfeleslegesebb intézménye, ami "szimbólumává vált a politikai ostobaságnak, a politikai öncélúságnak és a hozzá nem értésnek".

Ezután Kunhalmi Ágnes nyolc kérdést olvasott fel, amelyeket elmondása szerint e-mailben elküld a Klik elnökének, Marekné Pintér Arankának.

A politikus többek között arra kíváncsi, hogy hány pedagógust vettek át az év elején és hány pedagógussal számolnak a szeptemberi tanévkezdéskor, valamint hogy a kötelező nyugdíjazás vagy egyéb indokok miatt mennyi tanártól váltak, vagy válnak meg szeptember 1-ig.

Kérdés irányul arra is, hogy mekkora bérmegtakarítást jelentenek az elbocsátások és a megnövelt osztálylétszámok.

Végül azt mondta, hogy a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a korábban megszokottnál másfél hónappal korábban kéri be a családoktól a tankönyvek árát. Hangsúlyozta, hogy a csekkek kiküldéséhez viszont szükség van a gyermekek adataira és címére, ezért azt kérdezte, hogy az ezekkel az adatokkal rendelkező Klik és a KELLO között zajlott-e adatcsere és ha igen, az milyen jellegű volt.

Ha az utolsó kérdésére is megkapja a választ az oktatási ombudsmantól kér majd véleményt az ügyről.

Erre reagálva a Fidesz azt mondta,hogy több száz kistelepülés iskolája és pedagógusállások ezrei menekültek meg annak köszönhetően, hogy az állam átvállalta az iskolák fenntartását. A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: a baloldal, ha rajta múlna, eltörölné a Kliket, és újra veszélybe sodornák az iskolákat.

A kormánypárt szerint jelenleg nemcsak a pedagógusok állása biztosabb az állami szerepvállalásnak köszönhetően, hanem béremelési program is indul számukra, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű. A pedagóguspályát anyagi és erkölcsi megbecsülés kíséri - olvasható a Fidesz közleményében.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokkal ismerkedhetnek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói

Az érdeklődők a vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról is tanulhatnak. Teljes cikk

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Hétfőn magyarból érettségiztek a diákok. Teljes cikk

Fordított állásbörzét tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

A cégek képviselői a jövőbeni gyakornokaikat, munkavállalóikat is megtalálhatják a rendezvényen. Teljes cikk