Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Van pénz a somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására

Rendelkezésre áll a forrás a somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására - tudatta Kolber István (MSZP) államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kedden. Csikós Nagy Márton polgármester azt mondta: békésen, tárgyalással szeretné megoldani a 70 munkanélkülivé vált sárdi lakos foglalkoztatásának ügyét.

"Most a helyi önkormányzaton van a sor, hogy a szükséges lépéseket a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Kaposvári Kirendeltség és Szolgáltató Központ felé megtegye" - írta közleményében Kolber István.

Csikós Nagy Márton somogysárdi polgármester a távirati iroda érdeklődésére kedden a hírre úgy reagált: "igaztalannak érzem, hogy Kolber úr engem hibáztat, de ettől függetlenül nagyon örülök annak, hogy meg van a pénz az elbocsátott dolgozók foglalkoztatására".

Kolber István arról tájékoztatott: a múlt évben a kormányzat több megoldási lehetőséget vetett fel a bezárt somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására, ezek egyike a közhasznú foglalkoztatás. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter ígéretet tett arra, hogy a 23 fő foglalkoztatásához szükséges 35 millió forint nagy részét a Munkaügyi Központ biztosítani fogja.

Ő maga is felajánlotta segítségét, így a Somogy megyei közgyűlés tagjaként javaslatára a testület további négymillió forinttal járult hozzá a programhoz, kiváltva ezzel az önkormányzati önrészt, amelyről határozatban foglaltak állást a forrás biztosítása mellett - tette hozzá a politikus. Ismételten felhívta Somogysárd polgármesterének, Csikós Nagy Mártonnak a figyelmét a fenti lehetőségekre, éppen ezért érthetetlen számára, hogy az önkormányzat vezetője miért támadta hevesen az elmúlt napokban is a kormányzatot a foglalkoztatás megoldatlansága miatt.

Csikós Nagy Márton azt mondta: békésen, tárgyalással szeretné megoldani a 70 munkanélkülivé vált sárdi lakos foglalkoztatásának ügyét.

A somogysárdi lovas bázist 1993-ban vette át az ORFK, majd múlt év augusztus 15-én felszámolták, s ezzel 70 dolgozó munkahelye szűnt meg. (A falu lakosságának 40 százaléka vált munkanélkülivé.)
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk