Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Van pénz a somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására

Rendelkezésre áll a forrás a somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására - tudatta Kolber István (MSZP) államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kedden. Csikós Nagy Márton polgármester azt mondta: békésen, tárgyalással szeretné megoldani a 70 munkanélkülivé vált sárdi lakos foglalkoztatásának ügyét.

"Most a helyi önkormányzaton van a sor, hogy a szükséges lépéseket a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Kaposvári Kirendeltség és Szolgáltató Központ felé megtegye" - írta közleményében Kolber István.

Csikós Nagy Márton somogysárdi polgármester a távirati iroda érdeklődésére kedden a hírre úgy reagált: "igaztalannak érzem, hogy Kolber úr engem hibáztat, de ettől függetlenül nagyon örülök annak, hogy meg van a pénz az elbocsátott dolgozók foglalkoztatására".

Kolber István arról tájékoztatott: a múlt évben a kormányzat több megoldási lehetőséget vetett fel a bezárt somogysárdi ménes volt dolgozóinak foglalkoztatására, ezek egyike a közhasznú foglalkoztatás. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter ígéretet tett arra, hogy a 23 fő foglalkoztatásához szükséges 35 millió forint nagy részét a Munkaügyi Központ biztosítani fogja.

Ő maga is felajánlotta segítségét, így a Somogy megyei közgyűlés tagjaként javaslatára a testület további négymillió forinttal járult hozzá a programhoz, kiváltva ezzel az önkormányzati önrészt, amelyről határozatban foglaltak állást a forrás biztosítása mellett - tette hozzá a politikus. Ismételten felhívta Somogysárd polgármesterének, Csikós Nagy Mártonnak a figyelmét a fenti lehetőségekre, éppen ezért érthetetlen számára, hogy az önkormányzat vezetője miért támadta hevesen az elmúlt napokban is a kormányzatot a foglalkoztatás megoldatlansága miatt.

Csikós Nagy Márton azt mondta: békésen, tárgyalással szeretné megoldani a 70 munkanélkülivé vált sárdi lakos foglalkoztatásának ügyét.

A somogysárdi lovas bázist 1993-ban vette át az ORFK, majd múlt év augusztus 15-én felszámolták, s ezzel 70 dolgozó munkahelye szűnt meg. (A falu lakosságának 40 százaléka vált munkanélkülivé.)
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter