Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Van vevő a Praktikerre

A Praktiker barkácsáruház magyar üzleteire a szingapúri MPF Holding vételi ajánlatot tett. Az eladásra a Praktiker német anyacégének felszámolása miatt van szükség.

Megvásárolná és feltőkésítené a Praktiker magyarországi áruházait az MPF Holding; a cégcsoport szingapúri anyavállalata egy kínai befektetővel közösen már hivatalosan is bejelentette vételi szándékát – közölte az MPF sajtóügyekért felelős munkatársa szerdán az MTI-vel.

Ambrus András tájékoztatása szerint a Magyarországon tizenkilenc nagy- és két miniáruházzal jelen lévő Praktiker megvásárlását és feltőkésítését saját forrásból biztosítanák. A cégcsoport közel 10 millió euró nagyságú befektetést tervez az esetlegesen tulajdonába kerülő barkácsáruházláncnál, így biztosítva a szilárd üzleti hátteret a beszállítók számára, és a közel 1200 munkahely megtartását.

Az MPF heteken belül várja a választ vételi ajánlatára a német felszámolótól - tette hozzá a sajtóügyekért felelős munkatárs.

A cégcsoport előző hazai befektetése a csőd szélén álló, több mint százéves múltra visszatekintő FÉG fűtőkészülékgyár megvásárlása volt. A gyár az átszervezés és feltőkésítés után ma a beszállítókkal együtt közel 300 főnek biztosít munkát.

A holding magyarországi befektetései közé tartozik például az MPF Holding Logisztikai és Kereskedelmi Zrt., illetve a Widenta csiszolószerszámgyár, befektetésekkel rendelkezik egyebek mellett a logisztika, a bútoripar, az építőipari kemikáliák területén. A cégcsoport vállalatai és termékei a világ több pontján megtalálhatóak Kínától az Egyesült Államokig.

A Baumarkt Praktiker International GmbH, a Magyarországon 21 áruházat működtető Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. anyavállalata október közepén terjesztett elő felszámolási eljárás iránti kérelmet.

A valamennyi érdekeltségét együttvéve 20 ezer embert foglalkoztató Praktiker AG július elején közölte, hogy fizetésképtelenné vált. A cégcsoport csődgondnokai szeptember elején jelentették be, hogy mivel nem sikerült befektetőt találni a 130 tagú németországi Praktiker barkácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, a márkát kivezetik a német piacról.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter