Megjelent: 10 éve

Véget ért a recesszió hazánkban

A szezonálisan igazított negyedéves mutató nálunk volt az egyik legmagasabb az év elején, 0,9 százalékos - írja a Világgazdaság a KSH és az Ecostat közös gyorsbecslése alapján. Ugyanez a mutató az EU-ban és az eurózónában egyaránt 0,2 százalékos pluszban volt az Eurostat gyorsbecslése alapján. Csak Portugália tudott minket ezen időszakban megelőzni az egyszázalékos növekedésével.

Az elemzőket meglepte a pozitív adat, a legutóbbi Reuters-felmérésben még 2,1 százalékos visszaesést, éves átlagban pedig stagnálást prognosztizáltak a szakemberek.

A bővülés hátterében a kiemelkedő exportteljesítmény állhat,
a megjelent havi szakstatisztikák (ipari termelés, kiskereskedelem, külkereskedelem) alapján azonban a belső piac még gyenge lábakon áll.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter