Megjelent: 11 éve

Végkielégítés ellenére is dolgozik a BKV egykori HR vezetője

A lap információi szerint tavaly nyáron további másfél évvel meghosszabbították a már végkielégítésben részesült humánpolitikai igazgató munkaviszonyát, aki így ez év december 31-ig tölthet be vezető beosztást a BKV-nál. A munkaviszony meghosszabbítását Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, a jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá, aki - sajtóhírek szerint - a távozóban lévő Kocsis István vezérigazgatói posztjának legfőbb várományosa - olvasható a cikkben.

A lap birtokába került 2008-as könyvvizsgálói jelentés szerint a humánpolitikai igazgató végkielégítési ügye a BKV könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nak is szemet szúrt. A jelentés ugyanis megállapítja: a társaság egy olyan munkavállalónak fizetett végkielégítést, aki a vizsgált 2008-as év végén is az aktív állomány tagja volt.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: a személyzeti vezető valóban kapott végkielégítést, miután 2008. december 31-i hatállyal közös megegyezéssel megszüntették a munkaviszonyát. Az összeg felvétele után azonban ezt az időpontot 2009. december 31-re módosították, ugyanakkor megállapodtak abban, hogy a munkavállalót a munkaviszony megszűnésekor már semmilyen egyéb járandóság nem illeti meg.

A BKV felügyelőbizottsági tagja, Vitézy Dávid a lapnak úgy nyilatkozott: a hétfői fb-ülésen rendkívüli vizsgálatot kezdeményez a történtek feltárására.

Magyar Nemzet/MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter