Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Veszélyben az Arany Glóbusz-gála

Meghiúsulni látszik a tavaly még húszmillió nézőt a tévé képernyője elé ültető Arany Glóbusz-gálaest a hollywoodi írók sztrájkja miatt.

Bár a január 13-ra meghirdetett Arany Glóbusz-díjátadó show szervezői kétségbeesetten igyekeznek tető alá hozni egy megállapodást a sztrájkoló Amerikai Írók Céhével (WGA), ám az írók egyelőre hajthatatlannak bizonyultak, és a velük szimpatizáló televíziós és filmszínészek céhe is a rendezvény bojkottjára szólította fel tagjait egy esetleges megegyezés létrejöttéig.

"A WGA nagyra becsüli és tiszteli a hollywoodi külföldi sajtó szövetségét (amely az Arany Glóbusz-díjakat odaítéli), de elkötelezetten harcolunk, hogy megvédjük bevételeinket és szellemi javainkat az elkövetkező generációk érdekében. Mindent el fogunk követni, ami hatalmunkban áll, hogy igazságos eredménnyel végződjenek a tárgyalásaink" - fogalmazott közleményében a szerzőket képviselő testület szerdán délután, s ezzel világossá tette, hogy nem ad engedélyt tagjainak a gálaműsor megírására.

A Glóbusz-ceremóniát készítő Dick Clark Productions mindazonáltal abban bízik, hogy David Letterman késő esti show-jához hasonlóan az utolsó pillanatban meg tud egyezni a WGA vezetőivel.

Az írók munkabeszüntetésének már számos tévéprodukció áldozatául esett, s a díjkiosztók évadjának első ceremóniája, a People's Choice közönségdíjak átadása szórakoztató élő adás helyett előre felvett "magazinműsorrá" változott. Ez a program persze elhalványul a hollywoodi Glóbuszok és Oscarok csillogása mellett, de a szerdai álláspontok alapján nem kizárt, hogy hasonló sors várhat az álomgyár legünnepibb pillanataira.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter