kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Amerikában már a topless bárok táncosai is szakszervezetbe tömörülnek

A tulajdonosok 15 hónapig tartó ellenállása után végül szakszervezetet alakítottak az észak-hollywoodi Star Garden Topless Dive Bar táncosai.

Szakszervezetet alakítanak egy amerikai sztriptízbár táncosai. Az észak-hollywoodi Star Garden Topless Dive Bar táncosai egyhangúlag szavazták meg a döntést, és ezzel egy 15 hónapja tartó folyamat a héten ért véget, amely alatt a tulajdonosok mindvégig ellenálltak az érdekképviselet létrehozásának.

A táncosok egészségbiztosítást, magasabb fizetést és jobb, illetve biztonságosabb munkakörülményeket követelnek – írja a BBC.

A szavazás lefolytatása után többen ujjongtak és sírtak. A Star Gardenben a szakszervezetért folytatott küzdelem a vendégek részéről érkező visszaélések és a vezetőség állítólagos megtorlásai után indult.

„Szakszervezetet alakítottunk!!! Megcsináltuk!!!" – írták a táncosok a Twitteren.

Az Actor's Equity Associationhöz, a több mint 51 ezer munkavállalót képviselő szórakoztatóipari szakszervezethez csatlakoznak.

„A sztriptíztáncosok munkájának egyes elemei egyedülállóak, alapvetően előadóművészek, és sok közös vonásuk van a többi Equity-taggal, akik a megélhetésükért táncolnak” – mondta Kate Shindle, az Actors' Equity elnöke. 

Bár a csoport vélhetően jelenleg az egyetlen topless klub, ahol szakszervezet működik az Egyesült Államokban, a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testülete (NLRB)  szerint nem ők az elsők. 1997-ben ugyanis a San Franciscó-i Lusty Lady dolgozói már megalakították az Exotic Dancers Uniont – a szórakozóhely azonban 2013-ban bezárt.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek