Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Veszprém megyében is csökkent a munkanélküliség

Veszprém megyében folytatódott a nyilvántartott álláskeresők számának csökkenése májusban; arányuk a gazdaságilag aktív népességen belül 10,3 százalék, amely 1,4 százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz és az előző évhez képest - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

images

Jankóné Szépe Mónika közlése szerint a regisztrált álláskeresők január-májusi átlagos száma tizedével csökkent az előző évhez képest, májusban pedig 13 százalékkal voltak kevesebben, mint tavaly. Veszprém megye kilenc foglalkoztatási körzetében összesen 16.662 álláskeresőt tartanak nyilván. Ezzel a megye -– Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye mellett - az ország azon 4 megyéje közé tartozik, ahol egy hónap alatt 10 százaléknál nagyobb mértékben csökkent a nyilvántartott állástalanok száma.

A munkanélküliség Veszprém és Balatonfüred térségében a legalacsonyabb, 8 százalék, míg Sümeg és Várpalota körzetében meghaladja a 13 százalékot. A korábbiakról érvényben maradt igényekkel együtt májusban 3.240 állásbejelentés szerepelt Veszprém megye munkaügyi kirendeltségein, amelyek közül 1.789 új lehetőségként jelent meg. Az álláshelyek több mint kilencven százalékában fizikai foglalkozásúak jelentkezését várták a munkaadók, segéd- és betanított munkásokra volt a legnagyobb igény.

Májusban a regisztrált álláskeresők 6,7 százaléka volt pályakezdő Veszprém megyében, összesen 1.115 ember. Számuk az előző hónaphoz képest 16,2 százalékkal, az egy évvel ezelőttihez képest 17,5 százalékkal kevesebb.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter