Megjelent: 10 éve

Világbank: nem valószínű recesszió a világban

Nem valószínű, hogy a világgazdaság recesszióba kerül, de vannak kockázatok - fejtette ki egy szingapúri tanácskozáson a Világbank elnöke.

"Nem hiszem, hogy az Egyesült Államok, vagy a globális gazdaság ismét recesszió felé halad, de igen nagy mértékű a bizonytalanság" - mondta Robert Zoellick újságíróknak. Szerinte annak van nagy valószínűsége, hogy az Egyesült Államok gazdasága egy ideig lassan fog növekedni, jelentős munkanélküliséggel párosulva.

Az európai adósságválságról szólva Zoellick leszögezte: az egyik lehetséges megoldás a költségvetési integráció elmélyítése. "Az eddigi lépések - az EFSF stabilitási alap létrehozatala, az Európai Központi Bank kötvényvásárlásai - csak arra jók, hogy az Európai Unió időt nyerjen a problémák valódi orvoslására" - mondta a Világbank elnöke. Hozzátette: a likviditás növelését célzó lépések nem elegendőek.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter