Megjelent: 5 éve

Vissza a munkába a GE Working Parentsszel

Bár régiós viszonylatban az akár három évig tartó fizetett szülési szabadsággal a magyar kismamáknak van a legjobb dolga, a munkába való visszatérés és egyúttal a szülői feladatokban való helytállás már sokuknak kihívást jelent. A GE 2012-ben azért indította el a Working Parents nevű kezdeményezését, hogy tanácsadással és szakértők bevonásával segítse kisgyermekes munkatársait – áll a cég közleményében.

Magyarországon három év fizetett szülési szabadság jár a nőknek, ami egyszerre lehet áldás, amely növelheti a gyermekvállalási hajlandóságot, ugyanakkor többeknek komoly fejtörést okoz, hogy a hosszú szünet után miként térjenek vissza és álljanak helyt a munkahelyükön. Mindez ráadásul a kihívások hosszú sorának első láncszeme csupán: az igazi nehézséget a család és karrier közötti egyensúlyozás támasztja, ráadásul ezzel mindkét szülő szembesül. Az efféle „kettős műszak” esetében az első lecke az, hogy fogadjuk el a felajánlott segítséget, illetve szükség esetén igenis kérjünk tanácsot.

A GE különféle támogató kezdeményezésekkel igyekszik megkönnyíteni gyermekes munkavállalói életét. Magyarországon többek közt ilyen a GE Working Parents elnevezésű program, melynek alapítója a kétszer hároméves szülési szabadságból visszatért Marton Éva, a GE európai utazási folyamatokért felelős vezetője, a program önkéntes irányítója.

A három éve életre hívott kezdeményezésben mára tizenhat üzletág vezető, hét GE üzletág és háromszáznál is több dolgozó édesanya és –apa vesz részt tevékenyen. A találkozókat vagy online vagy személyesen tartják. A legutóbbi rendezvényt, a Working Parents Dayt a Budapest Bank egyik fiókjában rendezték, ahol több mint kétszáz gyermekes aktív vagy szülési szabadságát töltő szülő találkozott. Kérdéseikre a meghívott szakpszichológusok, pedagógusok, orvosok és kreatív oktatási szakértők válaszoltak.

A GE Working Parents kezdeményezésében a nemek aránya jelenleg 50-50 százalék, amire a vezetők rendkívül büszkék. „Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a szülői munkamegosztás közös vállalkozás, amelyből az édesapák is kiveszik részüket. A célunk, hogy egy olyan programot hozzunk létre, amely megszólítja és eléri a nagyságrendileg 6000 magyarországi dolgozó szülőt” – tette hozzá Márton Éva alapító.

A kezdeményezés jelenleg elérhető a GE központi HR oldaláról mind a 13.500 magyarországi GE dolgozó számára. A rendezőket gyakran hívják meg vendégelőadónak különféle szakkonferenciákon és tevékenységükről belső blogot is vezetnek. „A kezdeményezést tavaly Párizsban bemutattuk a GE Európai Nők Hálózata vezetői találkozóján, és immár Franciaország, az Egyesült Királyság valamint Brazília és érdeklődik a program átvétele iránt” – tette hozzá Marton Éva.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk