9 cikk a(z) meleg étkezés címkével:

Elindult a Repeta, vagyis a munkahelyi közös étkezés

2 éve Keresve se találsz a munkahelyed közelében minőségi éttermet, ha mégis, inkább hazai ízekre vágysz? Nem vagy egyedül. Javasoljuk: Főzz a kollégáidnak, és ők is főzzenek neked! Kezdeményezésünknek a Repeta nevet adtuk. Teljes cikk...


A meleg-étkezési juttatás lehet a legnépszerűbb SZÉP-kártya elem

8 éve Megháromszorozódott az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) elfogadóhelyeinek száma az utóbbi negyedévben, a munkáltatói partnerek száma pedig több mint tízszeresére nőtt -– így kezdte a cafeteria változásokat hozó 2012-es évet az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A SZÉP-kártya immár kibővült– alszámlái közül várhatóan a meleg-étkezési juttatást biztosító lesz a legnépszerűbb –- vélik az OTP Pénztárszolgáltató vezetői. Teljes cikk...


Meleg ételre is költhető az Erzsébet-utalvány - de csak idén

8 éve A fogyasztásra kész ételek, vagyis a hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új cafeteria-rendszerre való átállás - mondta Guller Zoltán, az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója a rendszert bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. Teljes cikk...


A választások után harcba szállnak az étkezési utalványokért

10 éve Éles lobbicsata várható a kereskedők és a vendéglátósok között a melegétel utalványok piacáért, ha a választások után is adókötelesek maradnak - közli a Népszabadság. Teljes cikk...


Roadshow a minőségi közétkeztetésért

10 éve Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni. Teljes cikk...


Munkahelyi étkezés egészségesen

10 éve A jelenlegi gazdasági helyzet a vendéglátóiparban is mély nyomot hagy, egyre nehezebb megtartani a meglévő vendégkört, valamint növelni a forgalmat. A melegétel utalványt elfogadó éttermek bevételének átlagosan 20-30 százalékát a munkaidőben utalványokkal fizető vendégek teszik ki. A Sodexo Pass új, egészséges életmódhoz kapcsolódó programja, a Vitál Klub célja, hogy a csatlakozó éttermi partnerek olyan előnyökhöz jussanak, amivel sikerül megtartani vagy akár növelni forgalmukat. Teljes cikk...


Egyre többen kapnak meleg étkezési utalványt

11 éve Az elmúlt öt évben átrendeződött az étkezési utalványok piaca: míg a hideg étkezési jegyekben részesülők száma csökkent, jelentősen nőtt azok tábora, akiknek meleg étkezési utalványt biztosít munkaadója - derül ki egy friss felmérésből. A béren kívüli juttatások megadóztatása szakértők szerint visszavetné az étkezési utalványok forgalmát, de tömeges megszüntetésüktől nem kell tartani. Teljes cikk...


Változások a béren kívüli juttatásokban

12 éve Január elsejével megváltozott több természetbeni juttatás adómentes értékhatára: a munkáltató által biztosított étkeztetés adómentes határa hideg étkeztetés esetén 6 ezer forintra, meleg étkeztetés esetében 12 ezer forintra nőtt, iskolakezdési támogatást pedig a minimálbér 30 százalékáig (20 700 forint) lehet adómentesen adni. Teljes cikk...


A versenyelőny kulcsa: a cafeteria

12 éve Mivel a következő esztendő pozitív változásokat hoz a cafeteria számára, a cégek körében továbbra is felkapott HR-megoldás lesz. A jövő évi cafeteria-portfolió kialakításánál a változó adószabályokat és aktualitásokat mindenképpen figyelembe kell venni és hogy ne veszítsen motiváló hatásából, megfelelően kell alkalmazni. Teljes cikk...