Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

9 millió balesetmentes munkaóra a General Motors Powertrainnél

Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnöke és Paizer Andor, a General Motors Powertrain - Magyarország Kft. gyárigazgatója "Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért" megállapodást írt alá április 21-én Szentgotthárdon - tudatta sajtóközleményében a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM), valamint az OMMF felismerte: a dolgozók biztonságos munkakörnyezetének megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy partnerként kezeljék a munkaadókat, nem elég csupán hatósági eszközökkel fellépni a munkavédelmi jogsértések ellen. A "Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért" megállapodásban a munkaadó vállalja, hogy teljesíti a munkavédelmi követelményeket, biztosítja a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást, az OMMF pedig rendszeresen tájékoztatja az aláíró partnert a jogszabályokról, azok változásairól - írja közleményében a szaktárca.

A GM Powertrain - Magyarország Kft.-nél 2001. januárja óta nem történt munkanap-kieséssel járó baleset. Ez azt jelenti, hogy a benzinmotorokat, automata sebességváltókat gyártó, 800 embernek munkát adó cégnél 9 millió órát dolgoztak le úgy a munkavállalók, hogy nem történt baleset. A kft. 1990. óta van jelen hazánkban, a 90-es évek közepe óta kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy balesetmentes munkakörnyezetet biztosítsanak az ott dolgozóknak. A cég vezetői őszintén hisznek abban, hogy megfelelő munkavédelemmel minden baleset megelőzhető - olvasható a közleményben.
Follow hrportal_hu on Twitter

A foglalkoztatottság miatt nő a munkabalestek száma is

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya napokkal ezelőtt tette közzé az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló jelentés. Az elmúlt évek statisztikai adatait szemügyre véve egyértelműen kijelenthető: a 3 napon túl gyógyuló munkabalesetek száma Magyarországon folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A mögöttünk hagyott évek adatai azért valósak, mert a cégek számára a baleset bejelentését törvény írja elő az adott munkabaleset helyszíne szerint illetékes munkavédelmi hatóság felé.