Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 5 éve

A hétfő reggel nálam vasárnap este kezdődik - egy nap a Citi HR-igazgatójával

images

Jelenleg a Citi magyarországi HR-igazgatója vagyok, így munkám három lokációhoz köt. Irodám ugyan a központban, a Bank Centerben van, de az időm igen jelentős részét töltöm a Budapest Citi Szolgáltató Központban, az Aréna Corner épületében, valamint egy másik részét a lakossági banki részlegünkön, a Váci úti irodaházunkban. A Citiben is, mint a legtöbb modern multinacionális nagyvállalatban, lehetőségünk van az időnkénti otthoni munkavégzésre, így tervezetten, ez is bekerül a napirendembe. Most azonban lássuk, hogy is zajlott a mai napom – a hétfő, egy nappal a Mikulás után.

Először is, a hétfői napom fura módon, már előző este kezdődik azzal, hogy olyan este 10 óra magasságában ránézek az e-mailjeimre. Ha van valami sürgős, azt megválaszolom és átgondolom a következő nap családi és munkahelyi logisztikai feladatait. Óriási szerencsém, hogy a férjem ebben maximálisan támogat, és azon túl, hogy a Lili lányom körüli teendőket délután átvállalja, vagyis ezeket a feladatokat teljesen leveszi a vállamról, még szükség szerint nekem is segít, így napközben teljes egészében a munkámra fókuszálhatok.

Este 10:00 óra körül előkészítem Lili másnapi iskolai dolgait és elemózsiáját – speciális étrendje miatt az iskola ezt nem tudja megoldani, de legalább tudom, hogy mit eszik. Sok anyukának lehet ez a mottója és a vigasza miközben igyekszik az uzsonnás táskát friss és vitaminokban dús dolgokkal telepakolni. OK, ma jelly bean is van benne, a Mikulás hozta. Közben az én másnapi dobozkáimat is összerakom, főként hogy a hétvégén mindig előre főzök pár napra.

6:10 – ébresztő. Nehezen kelek, így percenként szól az ébresztő. Gyorsan végigpörgetem az e-maileket, hogy nyugodtan készülődjek ezután.

6:30 – konyhában, a kis reggeli rituálém, az elmaradhatatlan zöld tea, az aznapi ételcsomagok összekészítése, mindeközben már hangolódok a világra a reggeli hírműsorokkal. Készülődés.

7:00 – ébresztem Lilit. Nálunk a reggel komótosan, nyugodtan indul. Mindenki a saját tempójában készül. Cicák megetetése, majd rajt.

7:25 – indulás iskolába, közben átbeszéljük milyen lesz a nap, kinek mennyire nehéz, és mihez szurkoljunk a másiknak.

7:40 – iskola pipa, indulás, ma pont az Aréna Cornerbe. A kocsiban mindig zenét hallgatok, ez kell ahhoz, hogy a dugóban araszolva mégiscsak töltődhessek.

8:50 – érkezés – igen, a hétfő reggel elég sportos. A HR szobába érkezek, ahol a Mikulás történéseit a joghurtom kanalazása közben megbeszéljük. Majd indul az e-mailezés.

9:30 – a szokásos hétfő reggeli vezetői megbeszélés, a Citibank felsővezetőivel

11:00 – rövid HR szakmai konferenciahívás egy másik országgal – szervezeti kérdésről

11:30 – „HR committee” megbeszélés. Már nagyon várom. Ez egy olyan fórum, ahol a HR-es témákról beszélgetünk a vezetőkkel, a mai téma pedig a sokszínűség jegyében telt, így a diverzitás csoportjaink is csatlakoztak, hogy beszámoljanak az elmúlt időszak legfőbb eredményeiről. Külön büszkék vagyunk arra, hogy a Citi Magyarországot az idei Családbarát Vállalat versenyprogram díjazottjai közé választották, illetve Fogyatékosságbarát Munkahely díjat is kaptunk.

13:00 – megbeszélés egy stylisttal. Az újonnan bevezetett öltözködési kódexünket szeretnénk életközelivé, az Y-generáció számára érdekessé tenni.

13:30 - e-mailezés, doboz ebéd. Tudom, nem a legjobb munka közben enni, de sajnos ritkán fér bele a kinti ebéd, így például péntekenként egy munkaebéd keretén belül beszéljük meg az adott hét aktualitásait.
Tatár-Kiss Klára sokat tanult az időgazdálkodásról a gyerekeitől

14:00 - régiós HR igazgató konferenciahívás – az éves tervezési ciklus jegyében

15:00 - már egy külsős helyszínen vagyok, egy nagyon érdekes téma foglalkoztat a coaching témájában, így igyekszem minden lehetőséget feltérképezni a jövő évi stratégiánkhoz

16:30 - még egy gyors konferenciahívás – kiválasztás témában, egy új munkatársat keresünk éppen a csapatba, így a kiválasztásért felelős kolléganőim osztják meg velem az újabb interjútapasztalataikat

18:00 - hazaérek, majd itt következik egy szűk óra, amikor átbeszéljük a napi történéseket az iskolában, mi volt a dogákkal és legfőképpen a röpdogákkal, egyébként pedig milyen az élet az iskolában.

18:55 elrohanok egy gyors tánc/torna edzésre, szerencsére itt van a közelünkben a sarkon, ahonnan 8 után néhány perccel már haza is érek. Átadom magam a családnak, Lilivel éppen itt ülünk együtt, és míg ő házi feladatot ír, addig én éppen a napomat vetem papírra, egymás mellett szorgoskodunk, figyelve a másikra. Utána a szokásos, iskolatáska pakolás, vacsora (tejbegríz) és csacsogás, főként fürdés után hármasban, amikor elmondjuk az aznapi jó és esetleg kevésbé jó dolgainkat egymásnak, fáradtan ugyan, de nagyon lelkesen. Nagyon klassz kis része ez a napi rítusainknak. Majd este 10 körül telefon a szülőknek, hogy minden rendben van-e, majd elcsendesedik a ház, olvasás, netezés, tévézés vagy egyik sem, és kezdünk mindent elölről, készülés másnapra. Jut eszembe, ma este kell megrendelnem a hétvégi nagybevásárlást, egy jó ideje online rendelek, hogy ezzel is több idő jusson a családra és magunkra.

A napjainkat átszövik a mindennapi rítusok, ami nagy segítség a mai rohanó életünkben. Ma kaptam – talán nem véletlen – egy nagyon kedves ismerősömtől egy bögrét az alábbi felirattal: „A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával.”
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk