kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

„A jó HR-es (is) holtig tanul!” - szakirányú továbbképzések a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetem felnőttképzési programjai között évek óta két HR-eseknek szólót is találhatunk. A hallgatói költségtérítési díj mellett mindenképpen érdemes további szempontokat is mérlegelni, amikor a jelentkezésről döntünk. A kérdés megválaszolását érdemes a címben szereplő két program rövid történetével kezdenünk.

Az idén ötödik éves HR Business Partner Program a Budapesti Corvinus Egyetem és a hazai szervezetfejlesztési piac meghatározó szereplői, a Flow Csoport és az OD Partner stratégiai szövetségében megvalósuló szakirányú továbbképzés. (A képzésről készült ismertető film az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=bAAgf2NQ1zA). Célja, hogy a legjobb hazai és nemzetközi HR felsővezetői gyakorlatot tegye elérhetővé a jelentkezők számára. Az idén megalakult 60 fős ALUMNI szervezet évente három alkalommal a képzés során és a végzés után is további szakmai programokat kínál tagjainak.

A program öt évvel ezelőtt a szintén komoly szakmai hagyományokkal büszkélkedő Humánmenedzsment képzésből nőtte ki magát. A szakma fejlődésével párhuzamosan az akkor már több, mint egy évtizede futó program résztvevői köre egyre heterogénebbé vált az előzetes tapasztalat mentén. Egyesek még több elméletet és ismeretátadást igényeltek, miközben mások egyre inkább a problémaorientáltabb módszertani eszközöket kezdték el preferálni (sajátélményre építő fejlesztési módszertanok kipróbálása, konkrét stratégiai esetek gyakorló HR-es felsővezetők és szervezetfejlesztő tanácsadók általi bemutatása stb.).

Ekkor vetődött fel egy tanácsadó cégekkel közösen kifejlesztett program gondolata, amelyet az első évben a Flow Csoport tanácsadói és a Corvinus Egyetem Vezetés-Szervezés mesterprogramjának oktatói töltöttek meg tartalommal, majd ehhez kapcsolódott egy évvel később az OD Partner saját HR Business Partner Kutatására épülő tárgyaival, amelyek a HR szervezet belső együttműködési dilemmáit és a HR migrációkat mozgató nemzetközi trendek megértését segítik elő.

A két képzési program (a Humánmenedzsment és a HR Business Partner) közül a célcsoport igényei és a képzési módszerek alapján érdemes választani, hiszen mind az oktatók, mind pedig az átadni kívánt ismeretek körében vannak átfedések (és hangsúlybeli eltérések).

A Humánmenedzsment képzésre alapvetően felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket várunk, akik nem feltétlenül rendelkeznek emberierőforrás-menedzsment illetve vezetői/üzleti-szervezeti tapasztalattal (bár néhány év operatív HR-es tapasztalat mindenképpen előnyt jelent), de munkavállalóként bizonyos rálátással bírnak az alapvető HR rendszerek működésére. A résztvevők sokszínűsége sokirányú tapasztalat-átadási lehetőséget jelent a gyakran bölcsész, mérnök, jogász és közgazdász első diplomával rendelkező hallgatók körében. Az oktatás alapvetően szombati napokon, gyakorlatias jelleggel, az ismeretátadásra és a tudásmegosztásra építő oktatási módszertanok alkalmazásával történik. A program szakdolgozattal zárul, a diploma és a képzés az operatív támogató HR-es szerep tudatosabb kialakításában, gazdagításában igyekszik elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

A munka mellett elvégezhető, szintén az egyetem által kiadott diplomával elismert HR Business Partner szakirányú továbbképzés célja a HR „generalista” és „specialista” jellegű munkakörben, illetve fejlett HR rendszerekkel jellemezhető szervezetekben vezetőként tevékenykedők felkészítése egy olyan HR felsővezetői szerepkörre, amely az üzleti vezetőkkel kialakított stratégiai partnerségre épül.

hrbp


A képzés során a hallgatók ebben kapnak támogatást és üzleti/gazdálkodási tudásuk bővítésén keresztül, szervezet-diagnosztikai és módszertani készségeik és tanácsadói készségeik fejlesztése által. Az órák az oktatási időszakban két-három heti gyakorisággal, péntek délután és szombati napokon vannak, intenzív oktatási blokkok, ill. tréning-jellegű keretek között, ez a program is szakdolgozattal zárul.

Az egyik hallgató szakdolgozatának keretében megvalósult felmérés arra irányult, hogy feltárja, hogyan hatott a képzés a programban résztvevőire és szervezeteikre. A kutatás arra a fő eredményre vezetett, hogy a képzés szemléletváltó hatása egyéni szinten érhető tetten leginkább (személyes felelősségvállalás, összetett szervezeti problémák kezelése, erősebb vezető-támogató szerep stb.) és ebben kulcsszerepet játszott a tanulócsoportok tanulószervezeti működése. A hallgatók által képviselt új szemlélet és módszerek bevezetésére szervezeti szinten is kedvező reakciók érkeztek. Ennek alátámasztására álljon itt két idézet a hallgatóktól.

„A tudás átadása, a szakmai tapasztalatok megosztása egyfajta támogató együttműködés keretében valósult meg, ötvözvén az önreflexiót és a mások tapasztalataiból való tanulást ... A közös értékrend és kultúra formálódása során képessé váltunk a közös tanulásra. Egyre inkább nyitottabbá váltunk arra, hogy meglássuk saját felelősségünket a velünk történő eseményekkel kapcsolatban és hajlandók legyünk tenni a változásért.”

„A képzés elkezdése előtt kétségeim voltak, hogy a HRBP szerep nekem való-e, maradjak-e a mostani cégemnél, hiszen nem tudtam fejlődni, nem kaptam szakmai támogatást. A képzés viszont megerősített abban, hogy a változást elsősorban saját magamnak kell kezdeményezni és proaktívan előremenni.”


  • A HR Business Partner képzés magyar és angol nyelvű részletes ismertetője (az idei évre érvényes időpontokkal) a következő linkről tölthető le (http://www.flowcsoport.hu/openprograms), illetve mindkét program megtalálható a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján is, ahol további szakirányú továbbképzéseinkről (pl. Beszerzési menedzsment; Energiagazdálkodási szakközgazdász; Orvos-, gyógyszerész-közgazdász, Jogász-, ill. mérnök-közgazdász; Környezeti menedzsment; Közbeszerzési menedzsment; Lean vezetés; Informatikai menedzsment; Logisztika és ellátási lánc menedzsment; Projektmenedzsment és Nemzetközi Disztribúció) is naprakész információkat kaphatnak.

  • A HR Business Partner ill. Humánmenedzsment programokkal kapcsolatos szakmai kérdésekkel forduljanak a képzések programigazgatójához (Dr. Takács Sándor, tanszékvezető egyetemi docens, e-mail: [email protected], mobil: 20-9463-818) Az idén ősszel induló programokra július közepéig fogadunk jelentkezőket.


  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Visszajelzéssel a megtartásért

A magyar munkavállalók körében végzett kutatások alapján a munkahelyválasztást és a munkahellyel való elégedettséget döntően befolyásoló... Teljes cikk

Plusz juttatások, home office és kis távolság - Ilyen elvárásokkal vállalnak munkát a diákok 2024-ben

Ha nyár, akkor diákmunka. De mit lehet tudni 2024-ben a fiatalok munkavállalási szokásairól, és mi jellemzi jelenleg a hazai munkaerőpiac ezen... Teljes cikk

A HR technológiai trendjei: Milyen új technológiák formálják át a HR területet a közeljövőben?

A koronavírust követő években a HR területén tapasztalható robbanásszerű technológiai fejlődés, - mely még 2024-ben is újabb és újabb ajtókat... Teljes cikk