Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 hónapja

A Jobbik szerint javítani kell a nyugdíjasok helyzetén

A kisebb nyugdíjakat az átlagosnál nagyobb értékben növelő, differenciált emelést sürget az ellenzéki párt. A Jobbik legalább 50 ezer forintos minimálnyugdíjat, a férfiaknak negyven ledolgozott év után nyugállományba vonulási lehetőséget, igazságosabb gyógyszerár-támogatási rendszert ígér - írja az MTI.

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke arról beszélt: a nyugdíjasok 31,6 százaléka 100 ezer forintnál kevesebből, kétharmada a férfiaknak fizetett 140 ezres átlagnyugdíjnál kisebb összegből kénytelen megélni, s miközben a nők aránya jóval magasabb a nyugdíjasok között, ők átlagosan 13 ezer forinttal szerényebb juttatást kapnak, mint a férfiak.

Hozzátette, emellett az idősek fogyasztói kosarának drágulását és a reálbérek emelkedését is alapul vevő indexálási rendszert vezetnének be, valamint kiegészítenék azok juttatását, akiknek tisztességesen felnevelt, taníttatott gyermekei Magyarországon dolgoznak, fizetnek adót.

Gyüre Csaba szerint GDP-arányosan Magyarország az uniós átlagnál kisebb mértékben költ az idősek juttatásaira.

MTI
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter