Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 1 éve

A Jobbik szerint javítani kell a nyugdíjasok helyzetén

A kisebb nyugdíjakat az átlagosnál nagyobb értékben növelő, differenciált emelést sürget az ellenzéki párt. A Jobbik legalább 50 ezer forintos minimálnyugdíjat, a férfiaknak negyven ledolgozott év után nyugállományba vonulási lehetőséget, igazságosabb gyógyszerár-támogatási rendszert ígér - írja az MTI.

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke arról beszélt: a nyugdíjasok 31,6 százaléka 100 ezer forintnál kevesebből, kétharmada a férfiaknak fizetett 140 ezres átlagnyugdíjnál kisebb összegből kénytelen megélni, s miközben a nők aránya jóval magasabb a nyugdíjasok között, ők átlagosan 13 ezer forinttal szerényebb juttatást kapnak, mint a férfiak.

Hozzátette, emellett az idősek fogyasztói kosarának drágulását és a reálbérek emelkedését is alapul vevő indexálási rendszert vezetnének be, valamint kiegészítenék azok juttatását, akiknek tisztességesen felnevelt, taníttatott gyermekei Magyarországon dolgoznak, fizetnek adót.

Gyüre Csaba szerint GDP-arányosan Magyarország az uniós átlagnál kisebb mértékben költ az idősek juttatásaira.

MTI
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter