Megjelent: 12 éve

A képzésekben hisznek a nagyvállalatok

images

images

A Richter Gedeon Nyrt. jelentős költséget szán az iskolarendszerű és az azon kívüli képzésre is, amelyek közül a meglévő tudás speciális szakismeretekkel való gyarapítására szerveződő képzések a leghasznosabbak és egyúttal a legsikeresebbek is -közölte Pellioniszné Paróczai Margit emberierőforrás-igazgató.

Megadja a módját a Richter

A társaság kezdeményezésére, annak igényeihez igazodva szervezték meg a jelenleg is folyó képzéseket, amelyek közé többek között, az iparjogvédelmi alapfokú és középfokú tanfolyam és gyógyszerkutatás és -fejlesztés szakképesítés tartozik. De indítottak gyógyszer-technológiai szaktanfolyamot is, amelyet a Semmelweis Egyetemmel közösen szervezték, de mára bekapcsolódott a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem is. Az elsajátítható tudáson kívül ezek a tanfolyamok elismert végzettséget is adnak.

A Dreher üzleti szimulációja

A kereskedelmi akadémia alaptréningre építve egy A sikeres képviselő nevű programsorozatot fejlesztett ki partnere, a Develor Zrt. segítségével a Dreher Sörgyárak Zrt. Nagy hangsúlyt fektettek a testre szabott szerepgyakorlatokra, amelyekkel a résztvevők építő visszajelzéseket kapnak egymástól és a trénertől a fejlesztendő területeikkel kapcsolatosan - engedett bepillantást a vállalat egyik legeredményesebb képzésébe Vass Kornélia HR- és kommunikációs igazgató.

Az itt megszerzett ismeretek és a készségek gyakorlatba való átültetését a tréninget követő területi coaching-folyamattal támogatják, amelyet a képviselők felettesei végeznek a trénerek közreműködésével. Vass Kornélia kiemelte a Pénzügy kereskedőknek programot is, amelyet a marketing- és értékesítési területen dolgozó vezető kollégák számára fejlesztettek ki az Ecosim Kft.-vel együttműködve.

A képzés az eredményes üzleti tevékenység szemléletének hangsúlyozására összpontosít, a résztvevők testre szabott, vállalatspecifikus példákon és üzleti szimuláción keresztül ismerik meg a legfontosabb pénzügyi folyamatok egymásra és a vállalati eredményekre, beszámolókra gyakorolt hatását. A képzés során használt módszerek, az ismeretátadó prezentációk, a cégre szabott esettanulmányok és üzleti szimulációk folyamatosan váltakoznak, garantálva a megfelelő, életszerű tempót. A módszerek keveredése biztosítja a folytonosságot, az ismeretek egymásra épülését és ezen keresztül azt, hogy a tanultak rögzüljenek a munkatársak fejében, valamint átlássák és megértsék az információk lényegét.

Nem csak családbarát munkahely a KÜRT

Évente átlagosan több mint tíz napot töltenek a KÜRT Zrt. dolgozói különböző szakmai vagy készségfejlesztési tréningeken. A versenyképesség fenntartásához, a további versenyelőnyök megszerzéséhez stratégiai fontosságú a folyamatos képzés az adatmentés és az információmenedzsment rendkívül gyorsan fejlődő területén - mondta Gergácz Lili HR-menedzser.

Úgy gondolják, az egyik legjobb invesztíció a "szürkeállományba" való befektetés a iparáguk tudásintenzív jellegéből fakadóan. Az oktatási büdzsé legnagyobb részét a szakmai képzésekre és fejlesztésre költik. Ám a vezetők kinevelése és a már pozícióban levő menedzserek oktatása is a kiemelt területek közé sorolható.
Mindezek megvalósítást évek óta ugyanaz a tréner végzi.
Ráadásul közösen dolgozták ki azt a tréneri-mentori szerepkört a cég vezetőinek, amellyel fejleszthetik kollégáikat, a képzés jellegétől, tartalmától függően egyénileg vagy csoportonként.

A családbarát munkahelyként ismert vállalat odafigyel, hogy a teljes egészében finanszírozott képzések, tréningek javarészt munkaidőben legyenek, és ne a családdal tölthető vagy a kikapcsolódásra, regenerálódásra szánt estékből, hétvégékből vegyenek el időt.

Világgazdaság
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter