Megjelent: 16 éve

A képzésekben hisznek a nagyvállalatok

A KÜRT Zrt. évente átlagosan tíz napot fordít dolgozói szakmai tréningjeire, a Richter Gedeon Nyrt. a szakma-specifikus továbbképzésekre, a Dreher pedig a testre szabott szerepgyakorlatokra helyezi a hangsúlyt. Ezek a magyar vállalatok azt vallják: megéri a "szürkeállományba" való befektetés.

A Richter Gedeon Nyrt. jelentős költséget szán az iskolarendszerű és az azon kívüli képzésre is, amelyek közül a meglévő tudás speciális szakismeretekkel való gyarapítására szerveződő képzések a leghasznosabbak és egyúttal a legsikeresebbek is -közölte Pellioniszné Paróczai Margit emberierőforrás-igazgató.

Megadja a módját a Richter

A társaság kezdeményezésére, annak igényeihez igazodva szervezték meg a jelenleg is folyó képzéseket, amelyek közé többek között, az iparjogvédelmi alapfokú és középfokú tanfolyam és gyógyszerkutatás és -fejlesztés szakképesítés tartozik. De indítottak gyógyszer-technológiai szaktanfolyamot is, amelyet a Semmelweis Egyetemmel közösen szervezték, de mára bekapcsolódott a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem is. Az elsajátítható tudáson kívül ezek a tanfolyamok elismert végzettséget is adnak.

A Dreher üzleti szimulációja

A kereskedelmi akadémia alaptréningre építve egy A sikeres képviselő nevű programsorozatot fejlesztett ki partnere, a Develor Zrt. segítségével a Dreher Sörgyárak Zrt. Nagy hangsúlyt fektettek a testre szabott szerepgyakorlatokra, amelyekkel a résztvevők építő visszajelzéseket kapnak egymástól és a trénertől a fejlesztendő területeikkel kapcsolatosan - engedett bepillantást a vállalat egyik legeredményesebb képzésébe Vass Kornélia HR- és kommunikációs igazgató.

Az itt megszerzett ismeretek és a készségek gyakorlatba való átültetését a tréninget követő területi coaching-folyamattal támogatják, amelyet a képviselők felettesei végeznek a trénerek közreműködésével. Vass Kornélia kiemelte a Pénzügy kereskedőknek programot is, amelyet a marketing- és értékesítési területen dolgozó vezető kollégák számára fejlesztettek ki az Ecosim Kft.-vel együttműködve.

A képzés az eredményes üzleti tevékenység szemléletének hangsúlyozására összpontosít, a résztvevők testre szabott, vállalatspecifikus példákon és üzleti szimuláción keresztül ismerik meg a legfontosabb pénzügyi folyamatok egymásra és a vállalati eredményekre, beszámolókra gyakorolt hatását. A képzés során használt módszerek, az ismeretátadó prezentációk, a cégre szabott esettanulmányok és üzleti szimulációk folyamatosan váltakoznak, garantálva a megfelelő, életszerű tempót. A módszerek keveredése biztosítja a folytonosságot, az ismeretek egymásra épülését és ezen keresztül azt, hogy a tanultak rögzüljenek a munkatársak fejében, valamint átlássák és megértsék az információk lényegét.

Nem csak családbarát munkahely a KÜRT

Évente átlagosan több mint tíz napot töltenek a KÜRT Zrt. dolgozói különböző szakmai vagy készségfejlesztési tréningeken. A versenyképesség fenntartásához, a további versenyelőnyök megszerzéséhez stratégiai fontosságú a folyamatos képzés az adatmentés és az információmenedzsment rendkívül gyorsan fejlődő területén - mondta Gergácz Lili HR-menedzser.

Úgy gondolják, az egyik legjobb invesztíció a "szürkeállományba" való befektetés a iparáguk tudásintenzív jellegéből fakadóan. Az oktatási büdzsé legnagyobb részét a szakmai képzésekre és fejlesztésre költik. Ám a vezetők kinevelése és a már pozícióban levő menedzserek oktatása is a kiemelt területek közé sorolható.
Mindezek megvalósítást évek óta ugyanaz a tréner végzi.
Ráadásul közösen dolgozták ki azt a tréneri-mentori szerepkört a cég vezetőinek, amellyel fejleszthetik kollégáikat, a képzés jellegétől, tartalmától függően egyénileg vagy csoportonként.

A családbarát munkahelyként ismert vállalat odafigyel, hogy a teljes egészében finanszírozott képzések, tréningek javarészt munkaidőben legyenek, és ne a családdal tölthető vagy a kikapcsolódásra, regenerálódásra szánt estékből, hétvégékből vegyenek el időt.

Világgazdaság
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Indul a Yettel idei digitális tananyagfejlesztő pályázata

Június 2-ig várják a pályázati ötleteket a negyedik ProSuli keretében. A zsűri által legjobbnak értékelt húsz projekt egy négy hetes online... Teljes cikk

Varga Liviust is bevonta tanulási hetébe a multi - esettanulmány

Április 18-21. között képzési és fejlődési lehetőségekkel tűzdelt hetet szervezett munkatársainak a Yettel Magyarország. A Learning Week névre... Teljes cikk

Lázár János és Nagy István is kikerült a MATE Alapítványának kuratóriumából

Új tagokat választottak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumába Lázár János és Nagy István miniszter helyett -... Teljes cikk