Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 2 hete

A kreatív tartalmak szerepe a HR-ben, employer brandingeben

Változatos tartalmak, kreatív megoldások, sokoldalú megjelenések, online platformok. A sok és változatos megjelenés és folyamatos kommunikáció a munkavállalók felé nagyban hozzájárul a cég jó PR-jának kialakításához. Milyen szerepet tölthetnek be a vállalati kommunikációban a videók és miért jó ez a HR-nek?

A legtöbb vállalatnál még gazdátlannak tűnő employer branding feladatok számos helyen találkoznak a HR céljaival, ezért közös, kreatív munka nélkül nehéz eredményeket elérni. Egy jól felépített kommunikációs stratégia, online megjelenés, és jól megválasztott marketing eszközök nagyban hozzájárulhatnak a HR hatékony munkájához, a sikeres toborzáshoz is.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a videó


A videós tartalmak egyre több helyen kerülnek előtérbe. Már a Facebook is előrébb sorolja azokat az oldalakat, ahol gyakran operálnak videós megjelenéssel. A mai social médián, videó megosztó portálokon nevelkedett generációnak minél gyorsabban, minél több információra van szüksége. A social média platformok görgetése is ezt a folyamatos információigényt elégíti ki az agyunkban. A videós tartalmak nagy előnye, hogy rövid idő alatt sok információt lehet átadni, és mindezt olyan kreatív módon, ami képes jobban átvinni az információkat, átadni az üzeneteket, mint egy sima, szöveges tartalom.

Hogyan szolgálhatják a toborzás céljait?

A videós tartalmak remekül támogatják az employer branding célokat is. Néhány ötlet, amire a kisfilmek használhatóak:

1. Image filmek
A céges karrieroldalt jól feldobja egy image film, ami aztán a social média platformokon is változatosan felhasználható. Két-három perces videóban bemutatható a cég múltja, jelene, jövője. Jól át lehet adni egy hangulatot, szellemiséget, amit a cég képvisel, amire a leendő kollégák számíthatnak. A filmben megszólalhatnak a kollégák, vezetők is.

2. Videós álláshirdetések
A videós álláshirdetések ma még gyerekcipőben járnak, de nem kizárt, hogy rövidesen betörnek a piacra. Számtalan megoldás létezhet arra, hogyan lehet videós formában prezentálni egy pozíciót. Az álláskeresőhöz videókon keresztül szólhatnak a kollégák, a leendő vezetők, vagy akár humoros animációs kisfilmmel is felkelthető a pályázók figyelme.

3. Tájékoztató/oktató jellegű animációk
A videós formátummal hatékony adhatunk át hasznos információkat is. Animációs kisfilmet készíthetünk akár az új belépőknek, bemutatva a legfontosabb belső szabályokat, folyamatokat. Videókkal taníthatjuk az új kollégákat az egyes rendszerek használatára, tájékoztathatjuk a pályázókat a kiválasztás folyamatáról. stb.

A Beck & Partners Kft. mindig fontosnak tartotta, hogy ne csak a toborzási megoldásokban járjanak élen, hanem a kommunikációs- és marketing eszközöket is változatosan és jól használják. Ők a toborzási szolgáltatásaik bemutatására készítettek animált kisfilmeket, melynek hála néhány perc alatt könnyen átláthatók az egyes csomagok tartalmi elemei, a szolgáltatások menete.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a videó.Végezetül fontosnak tartjuk elmondani, hogy ha a videós tartalmak nem megfelelő minőségben készülnek, rosszabbat teszünk, mintha nem lennének. Azonban tény, hogy egy jól kivitelezett image film, jó üzenetekkel, megfelelő minőségben 2 perc alatt kiválthatja a nézőből a cég iránti szimpátiát és bizalmat, ezért érdemes feltérképezni a benne rejlő lehetőségeket.

Follow hrportal_hu on Twitter

Teszteld le titokban a vezetőidet!

Motiváltak a szervezetedben a munkatársaid? Ismerd meg, hogy a különböző személyiségű embereket hogyan lehet lelkes, tettrekész és érzelmileg, szakmailag elkötelezett munkatársakká tenni. Hozz létre egyén-fókuszú kapcsolatokat a munkatársaiddal, amely egy olyan önbizalommal teli munkahelyi környezetet eredményez, ahol az emberek empátiával, lelkesedéssel, motiváltan, ugyanakkor rugalmasan közelítenek egymáshoz. tovább..

További cikkek
Teszteld le titokban a vezetőidet!

Motiváltak a szervezetedben a munkatársaid? Ismerd meg, hogy a különböző személyiségű embereket hogyan lehet lelkes, tettrekész és érzelmileg,... Teljes cikk

Egy bérprogram törvénykövetéssel

PIRAMIS™: egy bérszámfejtő program törvénykövetéssel, 25 éves fejlesztői múlttal. Igen, ajánljuk Önnek, sőt, ha szoftverváltási döntés... Teljes cikk

A gazdasági szereplők kérték a túlóratörvényt a miniszter szerint

"A túlmunka-szabályozás módosítását pedig maguk a gazdasági szereplők kérték. Határozottak vagyunk a tekintetben, hogy ez a jó irány, és azt... Teljes cikk

Stagnált a munkanélküliségi ráta az OECD-tagállamokban októberben

Az előző három hónapban mért 5,2 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta októberben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet... Teljes cikk

Rekordösszeggel támogatta a kormány a multikat, 12 millióba került egy munkahely

2018. december 11-ig a kormány 86,5 milliárd forintot osztott ki jellemzően multinacionális cégeknek a nagyberuházásaik támogatására, ami... Teljes cikk