Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 hónapja

A kreatív tartalmak szerepe a HR-ben, employer brandingeben

Változatos tartalmak, kreatív megoldások, sokoldalú megjelenések, online platformok. A sok és változatos megjelenés és folyamatos kommunikáció a munkavállalók felé nagyban hozzájárul a cég jó PR-jának kialakításához. Milyen szerepet tölthetnek be a vállalati kommunikációban a videók és miért jó ez a HR-nek?

A legtöbb vállalatnál még gazdátlannak tűnő employer branding feladatok számos helyen találkoznak a HR céljaival, ezért közös, kreatív munka nélkül nehéz eredményeket elérni. Egy jól felépített kommunikációs stratégia, online megjelenés, és jól megválasztott marketing eszközök nagyban hozzájárulhatnak a HR hatékony munkájához, a sikeres toborzáshoz is.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a videó


A videós tartalmak egyre több helyen kerülnek előtérbe. Már a Facebook is előrébb sorolja azokat az oldalakat, ahol gyakran operálnak videós megjelenéssel. A mai social médián, videó megosztó portálokon nevelkedett generációnak minél gyorsabban, minél több információra van szüksége. A social média platformok görgetése is ezt a folyamatos információigényt elégíti ki az agyunkban. A videós tartalmak nagy előnye, hogy rövid idő alatt sok információt lehet átadni, és mindezt olyan kreatív módon, ami képes jobban átvinni az információkat, átadni az üzeneteket, mint egy sima, szöveges tartalom.

Hogyan szolgálhatják a toborzás céljait?

A videós tartalmak remekül támogatják az employer branding célokat is. Néhány ötlet, amire a kisfilmek használhatóak:

1. Image filmek
A céges karrieroldalt jól feldobja egy image film, ami aztán a social média platformokon is változatosan felhasználható. Két-három perces videóban bemutatható a cég múltja, jelene, jövője. Jól át lehet adni egy hangulatot, szellemiséget, amit a cég képvisel, amire a leendő kollégák számíthatnak. A filmben megszólalhatnak a kollégák, vezetők is.

2. Videós álláshirdetések
A videós álláshirdetések ma még gyerekcipőben járnak, de nem kizárt, hogy rövidesen betörnek a piacra. Számtalan megoldás létezhet arra, hogyan lehet videós formában prezentálni egy pozíciót. Az álláskeresőhöz videókon keresztül szólhatnak a kollégák, a leendő vezetők, vagy akár humoros animációs kisfilmmel is felkelthető a pályázók figyelme.

3. Tájékoztató/oktató jellegű animációk
A videós formátummal hatékony adhatunk át hasznos információkat is. Animációs kisfilmet készíthetünk akár az új belépőknek, bemutatva a legfontosabb belső szabályokat, folyamatokat. Videókkal taníthatjuk az új kollégákat az egyes rendszerek használatára, tájékoztathatjuk a pályázókat a kiválasztás folyamatáról. stb.

A Beck & Partners Kft. mindig fontosnak tartotta, hogy ne csak a toborzási megoldásokban járjanak élen, hanem a kommunikációs- és marketing eszközöket is változatosan és jól használják. Ők a toborzási szolgáltatásaik bemutatására készítettek animált kisfilmeket, melynek hála néhány perc alatt könnyen átláthatók az egyes csomagok tartalmi elemei, a szolgáltatások menete.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a videó.Végezetül fontosnak tartjuk elmondani, hogy ha a videós tartalmak nem megfelelő minőségben készülnek, rosszabbat teszünk, mintha nem lennének. Azonban tény, hogy egy jól kivitelezett image film, jó üzenetekkel, megfelelő minőségben 2 perc alatt kiválthatja a nézőből a cég iránti szimpátiát és bizalmat, ezért érdemes feltérképezni a benne rejlő lehetőségeket.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A dolgozó fiatalok 69 százaléka számít kisebb vagy nagyobb fizetésemelésre

A K&H 2018 harmadik negyedéves ifjúsági indexéből kiderül, hogy az érintettek 43 százaléka úgy érzi, könnyen találna magának új munkát. Ekkora... Teljes cikk

1,5 millió forintot is kaphatnak Bécsben azok, akik tanfolyamra mennének

A támogatási program a Digi-Winner nevet kapta és ötmillió eurós keret van rá. A cél, hogy megőrizzék a bécsiek munkaerőpiaci versenyképességét - írja a hvg.hu. Teljes cikk

A MÁV-Start vezérigazgatója is távozik

Felmentették tisztségéből Csépke Andrást, a MÁV-Start Zrt vezérigazgatóját. Az Index úgy értesült, hogy az új vezérigazgató Kerékgyártó... Teljes cikk

A kecskeméti Mercedes egykori vezetője távozik a Daimlertől

Frank Klein búcsút int a luxusautó gyártónak, nyártól a Magna Steyr igazgatóságába igazol. Nyugdíjba vonul Karl-Friedrich Stracke, aki korábban az... Teljes cikk

Rabszolgaként dolgoztatja az észak-koreaiakat Kim Dzsong-un

Jogvédők és észak-koreai menekültek szerint az észak-koreaiakat nem érdekli már a párttagság, vagy a kitüntetések. Tudják, hogy üzleteléssel... Teljes cikk