Megjelent: 11 hónapja

A megújuló HR Business Partner program a Corvinuson

Az idén nyolcadik évfolyamával induló HR Business Partner Program a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának oktatói és a hazai szervezetfejlesztési piac meghatározó szereplője, a Flow Magyarország stratégiai szövetségében valósul meg. A képzés a legjobb hazai és nemzetközi HR felsővezetői gyakorlatot teszi elérhetővé a jelentkezők számára. A jelenleg 134 tagból álló, zárt Facebook csoportként működő ALUMNI szervezet a végzést követően is folyamatos szakmai programokat, állás-, és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál tagjainak.

A HR BP képzésre alapvetően felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket várunk, akik már rendelkeznek néhány év HR-es, illetve vezetői és üzleti-szervezeti tapasztalattal. A résztvevők sokszínűsége sokirányú tapasztalat-átadási lehetőséget jelent a gyakran bölcsész, mérnök, jogász és közgazdász első diplomával rendelkező hallgatók között, akik ráadásul változatos szervezeti háttérből érkeznek (hazai és nemzetközi nagyvállalatok, KKV-k; gyártás, szolgáltatás, technológiai és pénzügyi szektor stb.).

A munka mellett végezhető, Budapesti Corvinus Egyetem által kiadott diplomával elismert HR Business Partner (közgazdász alapdiplomával rendelkezők számára szakközgazdász minősítést adó) szakirányú továbbképzés célja a HR „generalista” és „specialista” jellegű munkakörökben (illetve fejlett HR rendszereket használó szervezetekben vezetőként dolgozók) felkészítése a HR felsővezetői szerepkörre, amely az üzleti felsővezetőkkel kialakított stratégiai partnerségre épül. A képzés során a program résztvevői szakmai és gyakran személyes fejlődéshez kapnak támogatást üzleti/gazdálkodási tudásuk rendszerezése (pl. Stratégiai menedzsment; Teljesítménymenedzsment, controlling); valamint szervezet-diagnosztikai, módszertani és belső tanácsadói készségeik fejlesztése által.
Idén tavasszal egy online kérdőívben illetve minden évfolyamból 2-3 személyes találkozás keretében fejlesztési javaslatokat kértünk az ALUMNI tagjaitól, akik a képzés elvégzése óta akár HR területen belül, akár vezetőként még nagyobb szervezeti rálátást szereztek, nem ritkán regionális pozíciókban stratégiai feladatként megélve a HR terület jövőbeli kihívásait.

Ezekre a visszajelzésekre építve előállt egy téma-lista, amit részben új tárgyak, részben a meglévő tárgyak felelősei felé megfogalmazott tartalmi ajánlások formájában a program megújulásának alapját jelenti.

Ebben a listában olyan témakörök jelentek meg a korábbiakhoz képest még nagyobb hangsúly igényével, mint a robotizáció, a hagyományos munkakörök megszűnése, a digitális transzformáció HR támogatása; a HR az IT és a controlling kapcsolata (pl. a mesterséges intelligencia felhasználása és a data driven HR); a digitálisan támogatott tanulás és fejlesztés; az Employer Branding és munkaerő-megtartás a VUCA világában; a work life balance és employee wellbeing, munkahelyi stressz-/flow-, és energiamenedzsment; a diverzitásmenedzsment; munkajog HR business partnereknek; a frissen kinevezett HR BP első lépései, kapcsolatépítés a vezetőkkel, a HR BP személyes szerephatárai; HR a KKV-kben illetve generációs különbségek a munkaerőpiacon és a jövő munkavállalóinak igényei.

Ezeket az új tartalmakat az egyetem üzleti és tudományos téren tapasztalatot és elismerést szerzett, nemzetközi tekintélyű oktatói és a Flow Magyarország szervezetfejlesztési és HR tanácsadói, valamint élenjáró HR gyakorlattal rendelkező hazai és nemzetközi vállalatok felsővezetői igyekeznek majd beépíteni a képzésbe, amely alapvetően levelező jellegű: a digitális formában elérhető tartalmak önálló feldolgozása ugyanolyan fontos szerepet kap, mint az oktatók tapasztalatátadása vagy a társas és tapasztalati tanulás.

Az órák az oktatási időszakban két-három heti gyakorisággal, intenzív oktatási blokkok, ill. tréning-jellegű keretek között zajlanak. Az oktatás gyakorlatias, ismeretátadásra és tapasztalati tanulásra építő oktatási módszertanok alkalmazásával történik, félévente 6 alkalommal péntek délután 13.40-től 18.50-ig és szombaton 9.00-16.30 között. A program szakdolgozattal zárul, a diplomakonzultáció a stratégiai HR partner szerep tudatosabb kialakításában, gazdagításában igyekszik elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

Végül még egy személyes vélemény:

A HR Business Partner képzés megtalálható a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján is ahol további szakirányú továbbképzéseinkről is naprakész információk érhetők el, többek között a Humánmenedzsment programról is, amely a relatíve kevesebb HR-es tudással és tapasztalattal rendelkező érdeklődőknek jelent lehetőséget az operatív HR-es támogatói szerep
kialakításához szükséges kompetenciáik fejlesztéséhez.

A HR Business Partner ill. Humánmenedzsment programokkal kapcsolatos szakmai kérdésekkel forduljanak a képzések szakfelelőséhez (Dr. Takács Sándor, tanszékvezető egyetemi docens, e-mail: sandor.takacs@uni-corvinus.hu, mobil: 20-9463-818)
Az idén ősszel induló programokra július közepéig-végéig fogadunk jelentkezőket. A korábbi évek magas érdeklődésére tekintettel a kiválasztás a jelentkezési anyagok értékelése mellett (önéletrajz, motivációs levél és szakmai kihívásokkal kapcsolatos esszé) a nyár folyamán egy rövid személyes vagy telefonos interjúval is kiegészül majd, mivel mindkét képzés csoportjainak létszámát 24-24 főben maximáltuk (az alkalmazott oktatási módszertan miatt), e fölött csak „várólistás helyek” lesznek.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A szükség szokásokat változtat

A COVID-19 vírus kapcsán kialakult (és sokakat igen váratlanul ért) helyzet mindannyiunkat arra sarkall, hogy új utakat keressünk sok-sok területen.... Teljes cikk

Koronavírus: online távkonzultációk a Doktor24 orvosaival

A koronavírus és az ezzel összefüggő intézkedések kapcsán félelem, szorongás alakulhat ki a bizonytalanság, az elszigeteltség, a megváltozott... Teljes cikk

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek