Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 hónapja

A megújuló HR Business Partner program a Corvinuson

Az idén nyolcadik évfolyamával induló HR Business Partner Program a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának oktatói és a hazai szervezetfejlesztési piac meghatározó szereplője, a Flow Magyarország stratégiai szövetségében valósul meg. A képzés a legjobb hazai és nemzetközi HR felsővezetői gyakorlatot teszi elérhetővé a jelentkezők számára. A jelenleg 134 tagból álló, zárt Facebook csoportként működő ALUMNI szervezet a végzést követően is folyamatos szakmai programokat, állás-, és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál tagjainak.

A HR BP képzésre alapvetően felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket várunk, akik már rendelkeznek néhány év HR-es, illetve vezetői és üzleti-szervezeti tapasztalattal. A résztvevők sokszínűsége sokirányú tapasztalat-átadási lehetőséget jelent a gyakran bölcsész, mérnök, jogász és közgazdász első diplomával rendelkező hallgatók között, akik ráadásul változatos szervezeti háttérből érkeznek (hazai és nemzetközi nagyvállalatok, KKV-k; gyártás, szolgáltatás, technológiai és pénzügyi szektor stb.).

A munka mellett végezhető, Budapesti Corvinus Egyetem által kiadott diplomával elismert HR Business Partner (közgazdász alapdiplomával rendelkezők számára szakközgazdász minősítést adó) szakirányú továbbképzés célja a HR „generalista” és „specialista” jellegű munkakörökben (illetve fejlett HR rendszereket használó szervezetekben vezetőként dolgozók) felkészítése a HR felsővezetői szerepkörre, amely az üzleti felsővezetőkkel kialakított stratégiai partnerségre épül. A képzés során a program résztvevői szakmai és gyakran személyes fejlődéshez kapnak támogatást üzleti/gazdálkodási tudásuk rendszerezése (pl. Stratégiai menedzsment; Teljesítménymenedzsment, controlling); valamint szervezet-diagnosztikai, módszertani és belső tanácsadói készségeik fejlesztése által.
Idén tavasszal egy online kérdőívben illetve minden évfolyamból 2-3 személyes találkozás keretében fejlesztési javaslatokat kértünk az ALUMNI tagjaitól, akik a képzés elvégzése óta akár HR területen belül, akár vezetőként még nagyobb szervezeti rálátást szereztek, nem ritkán regionális pozíciókban stratégiai feladatként megélve a HR terület jövőbeli kihívásait.

Ezekre a visszajelzésekre építve előállt egy téma-lista, amit részben új tárgyak, részben a meglévő tárgyak felelősei felé megfogalmazott tartalmi ajánlások formájában a program megújulásának alapját jelenti.

Ebben a listában olyan témakörök jelentek meg a korábbiakhoz képest még nagyobb hangsúly igényével, mint a robotizáció, a hagyományos munkakörök megszűnése, a digitális transzformáció HR támogatása; a HR az IT és a controlling kapcsolata (pl. a mesterséges intelligencia felhasználása és a data driven HR); a digitálisan támogatott tanulás és fejlesztés; az Employer Branding és munkaerő-megtartás a VUCA világában; a work life balance és employee wellbeing, munkahelyi stressz-/flow-, és energiamenedzsment; a diverzitásmenedzsment; munkajog HR business partnereknek; a frissen kinevezett HR BP első lépései, kapcsolatépítés a vezetőkkel, a HR BP személyes szerephatárai; HR a KKV-kben illetve generációs különbségek a munkaerőpiacon és a jövő munkavállalóinak igényei.

Ezeket az új tartalmakat az egyetem üzleti és tudományos téren tapasztalatot és elismerést szerzett, nemzetközi tekintélyű oktatói és a Flow Magyarország szervezetfejlesztési és HR tanácsadói, valamint élenjáró HR gyakorlattal rendelkező hazai és nemzetközi vállalatok felsővezetői igyekeznek majd beépíteni a képzésbe, amely alapvetően levelező jellegű: a digitális formában elérhető tartalmak önálló feldolgozása ugyanolyan fontos szerepet kap, mint az oktatók tapasztalatátadása vagy a társas és tapasztalati tanulás.

Az órák az oktatási időszakban két-három heti gyakorisággal, intenzív oktatási blokkok, ill. tréning-jellegű keretek között zajlanak. Az oktatás gyakorlatias, ismeretátadásra és tapasztalati tanulásra építő oktatási módszertanok alkalmazásával történik, félévente 6 alkalommal péntek délután 13.40-től 18.50-ig és szombaton 9.00-16.30 között. A program szakdolgozattal zárul, a diplomakonzultáció a stratégiai HR partner szerep tudatosabb kialakításában, gazdagításában igyekszik elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

Végül még egy személyes vélemény:

A HR Business Partner képzés megtalálható a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján is ahol további szakirányú továbbképzéseinkről is naprakész információk érhetők el, többek között a Humánmenedzsment programról is, amely a relatíve kevesebb HR-es tudással és tapasztalattal rendelkező érdeklődőknek jelent lehetőséget az operatív HR-es támogatói szerep
kialakításához szükséges kompetenciáik fejlesztéséhez.

A HR Business Partner ill. Humánmenedzsment programokkal kapcsolatos szakmai kérdésekkel forduljanak a képzések szakfelelőséhez (Dr. Takács Sándor, tanszékvezető egyetemi docens, e-mail: sandor.takacs@uni-corvinus.hu, mobil: 20-9463-818)
Az idén ősszel induló programokra július közepéig-végéig fogadunk jelentkezőket. A korábbi évek magas érdeklődésére tekintettel a kiválasztás a jelentkezési anyagok értékelése mellett (önéletrajz, motivációs levél és szakmai kihívásokkal kapcsolatos esszé) a nyár folyamán egy rövid személyes vagy telefonos interjúval is kiegészül majd, mivel mindkét képzés csoportjainak létszámát 24-24 főben maximáltuk (az alkalmazott oktatási módszertan miatt), e fölött csak „várólistás helyek” lesznek.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hasít a diákmunka egész évben

Egyre jellemzőbb, hogy a diákok már nem csak nyáron, hanem év közben is folyamatosan munkát vállalnak összeegyeztetve az órarendjükkel, ezzel is... Teljes cikk

Láthatatlan Csapatépítés… ahol az érzékeitek vezetnek

Programot, ötletet kerestek csapatotok erősítésére? Szeretnétek, ha az együtt töltött idő igazán különleges élmény lenne, valami, ami több mint... Teljes cikk

Nem akarom elküldeni, de mostanában nagyon nehéz a kollégával. Mit tegyek?

Minden vezető ismeri azt a helyzetet, amikor valamelyik kollégája valahogy megváltozik, látszik, hogy nem érzi jól magát. Amikor megkérdezi tőle,... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek