Megjelent: 5 éve

A munkakörök felét robotok láthatják el

Az Európai Unió a támogatási struktúrájára is hatással lesz a robotok elterjedése. Az automatizáció sok ember munkahelyébe kerülhet, így a képzés, a rugalmasság a munkavállalásban létfontosságú lesz, írja a Magyar Nemzet.

A hírek szerint az uniós fejlesztési források fókusza az évtized végétől átkerül az infrastruktúráról a humán erőforrásokra. A robotok a munkakörök felét is elláthatják néhány éven belül, ezt pedig szociális intézkedésekben valamilyen módon ellensúlyozni kell.

Azok a tevékenységek fognak felértékelődni, amit nem lehet gépesíteni. Várhatóan a legalacsonyabban és a legmagasabban képzettekre lesz a leginkább igény a munkaerőpiacon, rájuk akár meg is nőhet az igény, míg "középszinten" rengeteg munkahely szűnhet meg. A termelő munka nagy részét átvehetik a robotok, így az is kevésbé lesz lényeges, hogy hol, mennyi a munkaerő ára.

Magyar Nemzet
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter