Megjelent: 13 éve

A szakma- és diplomaszerzést is támogatják a cégek

A hazai munkaadók a felnőttképzés szinte minden formáját kiaknázzák annak érdekében, hogy versenyképes munkaerő álljon rendelkezésre a napi feladatok elvégzéséhez - írja a Világgazdaság.

images

images

A szakma-, sőt a diplomaszerzést is támogatják a cégek, ha az adott munkakörhöz szükséges tudást bővíti. Van, ahol az e-learninget próbálták ki, máshol belső trénerekkel képzik a kollégákat. Olyan is előfordul, hogy a vállalat felsőfokú intézménnyel működik együtt a cél érdekében.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szinte minden területen folytat képzéseket. A vállalat akkreditált felnőttképző intézmény, ezáltal 30-féle szakmában ad szakirányú OKJ-s képzést, bizonyítványt munkatársainak. Évente közel 500 dolgozó szakmához jutását biztosítják ezzel - mondta Kiss Judit, HR-igazgató. A középiskolásoknak nemcsak gyakorlati helyet biztosítanak, hanem több iskolában Spar-osztályokat indítanak, ahol az elméleti oktatás és a tananyagfejlesztés egy részét is átvállalják. A vezetők tudását a céges karrierjük teljes időszaka alatt fejlesztik, különböző coaching-, tréningeszközökkel. Emellett szakmai, vezetési, kommunikációs és nyelvi képzéseket is szerveznek - ismertette az igazgató.

A Visteon Hungary Kft. munkatársai egy felmérést követően rögtön a munkakezdés után bekerülnek a cég képzési rendszerébe, amely az első periódusban a munkavégzéshez szükséges szakmai tudás megszerzését célozza - ismertette Erdei Sándor, HR-igazgató. A cég támogatja a cégprofilba illeszkedő felsőfokú diploma megszerzését is és e-learning-lehetőség is van náluk.

A Főmterv Zrt. folyamatosan képzi munkatársait. Elsősorban számítástechnikai, nyelvi képzéseket indítanak. Ezenkívül lehetőséget biztosítanak felsőfokú egyetemi, főiskolai tanulmányok folytatására is, és amennyiben ezeknek elvégzése a cég érdekeit, illetve az adott munkatárs szakmai fejlődését segítik, anyagilag támogatják a kollégák továbbtanulását - mondta Pelléné Paczolay Katalin kereskedelmi és marketingigazgató.

Világgazdaság
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter