kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

A tökéletes LinkedIn profil titka

A LinkedIn a világ legnagyobb szakmai közösségépítő oldala. Ma már több, mint 400 millió felhasználóval rendelkezik és ez a szám folyamatosan növekszik. Mégis hogyan lehet kihasználni a benne rejlő lehetőségeket? Erre kereste a választ a ShopAlike magyar csapata és összeállítottak egy gyors útmutatót hogyan lehet tökéletes LinkedIn profilt készíteni.

Íme tehát néhány tipp:

1) Névjegykártya



Ez profilod egyik legfontosabb része! Ne pazarold a fejvadászok idejét arra, hogy megtalálják mi is az ami igazán különlegessé tesz! Légy rövid, kreatív és lényegre törő, használj egy vagy kettő kulcsszót leírásodban.
Ebből a részből nem hiányozhat tartózkodási helyed, hisz így több esélyed van helyi pozíciók felfedezésére. A tartózkodási hely hozzáadásával akár huszonháromszor nagyobb valószínűséggel találhatnak meg a LinkedIn keresőben.

2) Név



3 szabály: semmi becenév, semmi kezdőbetű (hacsak nem vagy ennyire híres), használd a helyes nagybetűket. Ennyire egyszerű!

3) URL



Tüntesd fel a LinkedIn profilod elérési címét és ne feledd, hogy akár személyre is szabhatod. Az önéletrajzod felső részénél találod, kattints a szerkesztés gombra és javítsd ki.

4) Profilkép



Szakmai vagy professzionális képnek hívják és nem hiába! Kerüld el magánéleti szelfijeid feltöltését és törekedj arra, hogy minél szakszerűbb képet készíts magadról. Egy szakszerű profilkép feltöltésével akár 14-szer több látogatót is szerezhetsz LinkedIn profilodnak!

5) Bemutatkozás

- Maximum 2000 karakter

Gondolj úgy erre, mint karriered bemutatója: légy rövid, lényegretörő, izgalmas és gyors, hogy olvasód többet szeressen megtudni rólad. Emeld ki a fontosabb eredményeid, alapkészségeid, céljaid és értékeid és leginkább mi az ami különlegessé tesz!

6) Tapasztalat



a. Tapasztalat/pozíció címe 100 karakter
b. Tapasztalat/pozíció leírása 2000 karakter

A szakmai életedhez kapcsolódó videókkal, fényképekkel, slide-okkal és idézetekkel kiegészített leírások sokkal eredményesebbek lehetnek LinkedIn-en. Kerüld el a divatos szavak használatát és ne felejtsd el megmutatni készségeid és tehetséged. Például: ahelyett, hogy azt hangoztatnád, hogy milyen nagyszerű értékesítő vagy, említs meg inkább egy díjat vagy kitüntetést amit munkásságodért kaptál.

7) Tanulmányok



a. Tanulmányok/Diplomák neve 100 karakter
b. Tanulmányok leírása 1000 karakter

Mutasd meg a kemény munkával megszerzett diplomád! Tanulmányaid hozzáadásával növeled továbbá annak az esélyét, hogy régi csoporttársakkal is kapcsolatban maradhass. Sosem tudhatod ezek az ismeretségek hová vezethetnek.

8) Kompetenciák



Add hozzá profilodhoz a legerősebb és legjellegzetesebb képességeid és tapasztalataid. Ez felkeltheti a fejvadászok figyelmét is akik külön a készségeid miatt felajánlhatnak pozíciókat. A kompetenciákkal ellátott profilok akár 13-szor több nézettséget érnek el a LinkedInen.

9) Projektek



Ha a munkahelyeden vagy akár az egyetemen benne voltál/vagy bármilyen projektbe add hozzá ezt is a profilodhoz. Ha van hozzá linked annál jobb! El ne felejtsd rendszeresen frissíteni az adatlapod. A cégek 66%-a tapasztalat alapján veszi fel dolgozóit.

10) Kapcsolatok & Csoportok



Próbálj meg legalább 300 kapcsolatot létrehozni, de ne ess túlzásokba, korlátozd a számot lehetőleg 3000 alá. Légy praktikus kapcsolataid létrehozásában, ne feledd ez nem Facebook tehát csak jelenlegi és korábbi munkatársaid és ügyfeleid jelöld be vagy vissza.

Most, hogy LinkedIn adatlapod tökéletes, jelentkezz gyakornoki állásunkra! A Shopalike magyar csapatának segítő kezekre van szüksége! Cégünk egy világszerte 19 országban, köztük Magyarországon is működő termék aggregátor. 2013-ban indultunk azzal a céllal, hogy egy helyen tegyük elérhetővé a különböző webshopok kínálatát, és ezáltal megkönnyítsük az online vásárlás folyamatát. A pozíciónkat itttalálhatod. Várjuk jelentkezésed és további sok sikert kívánunk!
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk