kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

A vezető első 100 napja

Vezetővé válni jóval több, mint megkapni az új munkaköri leírást. Számos kihívást jelent, nem csak a munkahelyen a csapattal, a felettessel, hanem a családdal, barátokkal való kapcsolatban is. Hogyan tudja egy új vezető minél gyorsabban, eredményesebben felvenni a fonalat és teljes sebességre kapcsolni? Erről is beszél a Tréning Kerekasztal Konferencián Tormássy Krisztina, a Concordiától.

100 nap-

Pontosan milyen támogatást ad ez a vezetőknek?

A vezetői pozícióba lépés útvesztőihez adunk támogatást. Egy dolog biztos: mindenki, beleértve magunkat is, azt várja, hogy minél gyorsabban és zökkenőmentesebben felvegyük a fonalat, minél előbb „teljes sebességre” tudjunk kapcsolni. Ez azonban jóval komplexebb téma annál, minthogy megkapjuk az új munkaköri leírásunkat. Számos dilemma, lehetséges csapda, és számos nehéz helyzet, amire fel kell készülnünk. Mi ezekhez nyújtunk egy nagyon praktikus iránytűt, hiszen minél nagyobb a tisztánlátásunk ebben az időszakban, annál meggyőzőbben tudunk cselekedni. Tudatosan tudjuk alakítani a hozzáállásunkat, egyértelműbben tudjuk pozicionálni magunkat az új környezetben.  

Miben nyújt az első 100 nap mást, mint a hagyományos vezetőképzések?

Természetesen az sem haszontalan, ha egy vezető tisztában van a vezetés elméleti hátterével, a különböző modellek mentén is lehet kapaszkodókat találni. Ez a program azonban nem erre helyezi a hangsúlyt. Rendszerszemléletű megközelítéssel, a vezetőt és környezetét a maga individuális rendszerében vizsgálja. Csak egy példa: a családhoz, barátokhoz való viszonyukat ugyanúgy érinti a vezetővé válásunk, a megváltozott helyzet, főleg a kezdeti leterheltség nem csak a vezetőnek kihívás. De ide sorolható az elődünk, az új felettesünk és csapatunk, az új vállalati környezet számos kimondott és kimondatlan elvárása és a magunk mintái, a saját magunk felé támasztott elvárások is.

Minél őszintébbek vagyunk magunkkal, annál tudatosabban tudunk bánni ezekkel a kihívásokkal. A program során a vezetővé válás első időszakára készítünk fel, illetve ezt kísérjük, egy sorrendiségben és tartalomban szisztematikusan felépített ívet adva a különböző fázisoknak, kezdve az új szerepre való felkészüléstől, a szerepdilemmákon, elvárásrendszereken keresztül egészen a rajttól számított első három hónapban ránk váró feladatokig és intézkedésekig, sőt, még azon is túl. Mindez attól válik egyedivé, hogy a teljes folyamatot személyre szabott csekklisták, kérdéssorok és rendszerezésre, gondolkodásra ösztönző feladatok kísérik végig. 

A Tréning Kerekasztal konferencia programja és jelentkezés a konferenciára ITT.  

Kik a célcsoportja egy ilyen vezetőképzésnek?

A program számos vezetői helyzetben értelmezhető. Akkor is, ha valaki először lép vezetői útra, de ugyanúgy értelmezhető akkor is, ha valaki már számos vezetői tapasztalattal a háta mögött egy új pozícióba (akár vállalaton belül), vagy egy új szervezetbe kerül. Illetve, ha jelentősen megváltoznak egy adott pozícióban a körülmények (átszervezés, új menedzsment vagy csapatstruktúra, új feladatkörök), akkor is számos olyan kérdés merülhet fel, amire a program egyes elemeivel fel tudunk készülni. Ugyanígy a nem „hagyományos” vezetői helyzetekre is érvényesíthető, mint pl. helyettesi, projektvezetői pozíciók.

Nyitókép: Aleksandar Pasaric fotója a Pexels oldaláról

 

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek