Megjelent: 5 hónapja

At Work at Social Distance, munkapszichológia a távolból

Mi az At Worknél természetesen szigorúan betartjuk az egészségügyi előírásokat, az irodai jelenlétünk a mostani időszakban szünetel. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy azok a kihívások, amelyekkel partnereink eddig megkerestek minket, továbbra is léteznek. A lelassult gazdaságban sem áll meg az élet: jelöltekről kell eldönteni, hogy van-e esély arra, hogy hatékonyan el tudják majd látni a munkájukat, belső programoknál döntést kell hozni olyan kérdésekben például, hogy kiből lehet majd sikeres vezető, vagy különösen aktuális most a munkavállalókat érő stresszhatások, úgynevezett pszichoszociális kockázatok mérése. A mostani cikkünkben azt mutatjuk be, hogy miként működünk mi a biztonságos távolságot betartva.

Online tesztelés a Vienna Test Systemmel

A Vienna Test Sytem (VTS) a világ egyik piacvezető pszichológiai tesztrendszere. A rendszerben jelen pillanatban több mint 60 teszt érhető el magyarul, amelyek széleskörűen képesek arra, hogy egy adott személy képességeit, személyiségvonásait, motivációját, kompetenciáit le lehessen mérni.

A mostani helyzetben a legfontosabb, hogy a tesztek közül sok online is kitölthető, azaz nem igényel fizikai kontaktust egyik oldalon sem. A megrendelő elmondja, hogy mit szeretne mérni, mi létrehozzuk a tesztekhez hozzáférést biztosító linket, a jelölt/munkatárs kitölti a teszteket, a folyamat végén pedig az eredményeket elküldjük mind a megrendelőnek, mind a jelöltnek. Az online elérhető tesztek segítségével mérhetők a gondolkodással kapcsolatos képességek, a személyiségvonások, a munkahelyi viselkedések, a stresszel kapcsolatos viszonyulások. Az átláthatóság érdekében a tesztekből csomagokat állítottunk össze, ilyen például a vezetői tesztcsomag, a szakértőket és a pályakezdőket mérő tesztcsomagok. A VTS-ben elérhető tesztek mind korszerű normával rendelkező, megbízható és érvényes tesztek.

A tesztjeinket részletesen is bemutatjuk "A hónap tesztje" sorozatunkban.

További információk: https://www.atwork.hu/pszichologiai-tesztek/

Virtuális AC/DCMár a koronavírus okozta vészhelyzet előtt is gyakran találkoztunk azzal az igénnyel, hogy azt mérjük le, hogy mennyire képes egy vezető a csapatát távolról irányítani. Modern világunkban sokszor előfordulnak olyan helyzetek, hogy sem a vezető, sem az egyes csoporttagok nem találkoznak egymással fizikailag. A távoli menedzsment eddig ismeretlen kihívások elé állítja a vezetőket, amelyek különleges kompetenciákat igényelnek tőlük. Mi évek óta végzünk olyan AC/DC programokat, amelyekben a vezetőnek távolról kell irányítani a csapatát. A virtuális AC/DC kompromisszumok nélküli mérési helyzet: a hagyományos AC/DC-hez hasonlóan szintén a viselkedésen keresztül méri a kompetenciákat, állhat mind egyéni, mind csoportos feladathelyzetekből, és könnyen beépíthetők a programba a tesztelési elemek is.

További információk: https://www.atwork.hu/ac-dc/

Pszichoszociális kockázatértékelésA pszichoszociális kockázatok alatt azokat a hatásokat értjük, amelyek a munkavégzés közben érik az egyént, és lelki, valamint gyakran testi egészségkárosodással járnak. Ide soroljuk a stresszt okozó tényezőket, a bántalmazást és a diszkriminációt is. A pszichoszociális kockázatok felmérése és kezelése a munkáltatók törvényi kötelezettsége, valamint jól felfogott saját érdeke is. Több longitudinális vizsgálat igazolja, hogy a pszichoszociális kockázatok felmérése és kezelése elégedett, elkötelezett, és hatékony munkavállalókhoz vezet, akik szívesen maradnak a cégnél. A mostani időszakban jelentősen több pszichoszociális kockázattal számolhatunk a munkavállalói oldalon: fontos, hogy tudjanak erről a cégek, és amennyire lehet, kezeljék is ezeket! Mi online felületen kiküldött kérdőíves módszerrel vizsgáljuk a pszichoszociális kockázatokat. A felmérésről riportot készítünk, amelyben megfogalmazzuk a főbb beavatkozási javaslatainkat is.

További információk: https://www.atwork.hu/pszichoszocialis_kockazatertekeles/

Online pszichológiai tanácsadásA munkavállalók mentális egészségére való figyelem ugyanolyan fontos, hanem fontosabb a járvány miatt megváltozott helyzetben, mint máskor. A munkahelyi jóllét fogalma egészen más értelmet nyer azáltal, hogy sokak számára a munka és a magánélet egy fizikai térben zajlik. Van, akinek az egyedüllét, a magány jelent kihívást, míg másokra a folyamatos összezártság és a megnövekedett családi feladatok tesznek plusz terhet. Az At Work pszichológusai segítő beszélgetésekkel támogatják olyan cégek munkavállalóit, akik hangsúlyt fektetnek a mentális egészségmegőrzésre. Jelen helyzetben természetesen csak biztonságos távolságot tartva - online, esetleg telefonon - biztosítjuk ezeket az alkalmakat.

További információ: https://www.atwork.hu/hirek/home-office-es-munkahelyi-jollet-
pszichologiai-tamogatas-a-jarvanyhelyzetben/

FligbyA Fligby egy díjnyertes üzleti szimuláció. A számítógépes játék során egy családi vállalkozást kell vezetnie a játékosnak. Egy elkeseredett, kiégett csapat, amelyben szövevényes viszonyok vannak a munkatársak között, 130 döntési helyzet, és rengeteg visszajelzés, amin keresztül fejlődni lehet. A Fligby két legfontosabb eleme, hogy a vezetőjelöltek, vagy már vezető pozícióban lévők tét nélküli, de érzelmeket megmozgató helyzetekben próbálhatják ki magukat, valamint, hogy az egyes döntéseikről annyi visszajelzést kapnak, mint még feltehetően soha az életükben. Visszajeleznek a munkatársak, a borászat tulajdonosa, a rejtélyes coach-mentor Mr. Fligby, valamint vannak olyan mutatók is, amiknek a változását figyelemmel tudjuk követni. Fejlessze vezetőit játszva a Fligby segítségével!

További információk: https://www.atwork.hu/fligby/

Kutatás és innovációMi, az At Worknél, a mostani helyzetben is fontosnak tartjuk, hogy a szolgáltatásainkat és termékeinket fejlesszük. Nemrégibben indult el egy kutatásunk, amelynek a keretében a VTS-ben fellelhető 3 tesztet és a Fligbyn elért eredményeket kötjük össze. A VTS 3 tesztje a vezetői képességek, személyiségvonások mérésre alkalmas, a Fligby pedig egy szimuláció keretében vizsgálja a vezetői döntéseket, hatékonyságot. A kutatás keretében olyan vállalkozó szellemű egyetemi hallgatókat keresünk, akik szívesen fejlődnének, szereznének önismeretet olyan eszközök révén, amelyeket vezetők kiválasztására használunk. Minket ezzel a termékfejlesztésben segítenek, mi pedig írásos riportokon keresztül jelezzük vissza az elért eredményeket. A teljes kutatás online zajlik, a részvétel ingyenes.

Amennyiben érdekli a lehetőség, vagy ismer olyat, akit érdekel, írjon a zsolt.szabo@atwork.hu email címre.

További információk: https://www.atwork.hu/hirek/ingyenes-fligby-felhivas-kutatasban-valo-reszvetelre/

Ha valamelyik lehetőséggel kapcsolatban több információt szeretne kapni, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeinken:
honlap: www.atwork.hu
email: atwork@atwork.hu
telefon: +36 70 602 7050
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Izgalmas hónapok után csendesen telt az augusztus a cégvilágban

Átlagnál gyengébb cégalapítási hangulattal és rekordalacsony cégtörlési értékkel csendes kivárás jellemezte a nyár utolsó hónapját a hazai cégek körében. Teljes cikk

ADÓKONFERENCIA A TB RENDSZER VÁLTOZÁSAIRÓL - JÖN AZ EGYSÉGES TB JÁRULÉK

Jelentősen megváltozott, új kereteket kapott a társadalombiztosítás rendszere 2020. július 1-től. A kihirdetett jogszabály munkavállalókat érintő... Teljes cikk

Az egészség házhoz megy

Ezzel a mottóval indult útnak a V&H Medical 2014-ben a mobil egészségügyi szűrések piacán. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek