kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Az álláskeresés lehetséges buktatói

Az álláskeresés során számos buktatóval találkozhatunk, amelyek akadályozhatják az eredményes elhelyezkedést. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a leggyakoribbakat, amelyekkel az álláskeresők szembesülhetnek, és javaslatokat adunk arra, hogyan kerülhetők el.

lajosmizse állás keresés-
images

Könnyű túlzásba esni

Az álláskeresés során gyakori hiba, hogy az álláskereső túl sok álláshirdetésre jelentkezik egyszerre, ezáltal pedig elveszíti az áttekinthetőséget, és nem tudja követni, melyik pozícióra adott már be jelentkezést.

Ez a munkakeresés hatékonyságát is csökkentheti, hiszen a jelentkezések minősége és alapossága is csökkenhet a túl nagy mennyiségű hirdetés miatt. Ha Lajosmizse környékén szeretnénk munkát vállalni, akkor célszerű szétnézni a lajosmizseallas.hu oldalon!

A hatékony álláskeresés érdekében érdemes kiválogatni azokat az álláshirdetéseket, amelyek valóban illeszkednek a saját képességeinkhez és tapasztalatainkhoz. Célszerű a munkakereséshez bizonyos időkeretet szánni, és egyenként átnézni az álláshirdetéseket, hogy valóban csak azokra jelentkezzünk, amelyek megfelelnek az elvárásainknak.

Figyeljünk az önéletrajzunkra is!

Az önéletrajz az egyik legfontosabb dokumentum az álláskeresés során, hiszen az állásinterjúig ezen keresztül kapja meg az állásajánlatot kereső személy az első benyomást. Azonban a rosszul megírt vagy hiányos önéletrajz negatívan befolyásolhatja az álláskereső esélyeit.

Az önéletrajz ezen folyamat során az egyik legfontosabb dokumentum. Érdemes időt szánni az elkészítésére, és átgondolni, hogy milyen információk kerüljenek bele. Az önéletrajz megírásához számos online segédanyag áll rendelkezésre, amelyek segítenek a megfelelő formázásban és a releváns információk összegyűjtésében.

Az állásinterjú során kulcsfontosságú a jó kommunikáció, hiszen ez alapján értékelik az állásinterjúztatók a jelöltet. A rossz kommunikáció, a feszültség, az idegesség vagy a nem megfelelő testbeszéd azonban negatív hatással lehet az állásinterjú eredményére.

A beszélgetésre tehát alaposan fel kell készülni, és érdemes előre átgondolni, milyen válaszokat adunk az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Ügyeljünk a részletekre!

Az online jelenlét a mai digitális korban rendkívül fontos az álláskeresők számára. Azonban az álláskeresőknek vigyázniuk kell arra, hogy milyen információkat osztanak meg az interneten.

Az jelentkezőknek érdemes gondoskodniuk arról, hogy az online jelenlétük megfelelően reprezentálja őket. A munkáltatók gyakran ellenőrzik a leendő munkatársak online jelenlétét, így fontos, hogy az álláskeresők ügyeljenek a képek, a bejegyzések, a kommentek és az általuk megosztott tartalmak minőségére és tartalmára.

Az folyamat során számos buktatóval találkozhatunk, de az előzetes felkészüléssel, az összpontosítással és a megfelelő információkkal ezek elkerülhetők. Az általános tanácsok mellett azonban minden álláskeresőnek figyelembe kell vennie a saját személyes helyzetét és az adott iparág specifikus kihívásait is.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Szellemállásoktól" hemzsegnek az állásportálok - de mi értelme a kamu álláshirdetéseknek?

A munkáltatók olyan látszólag nyitott pozíciókat hirdetnek meg az állásportálokon vagy börzéken, amelyeket soha nem is akartak betölteni. Mi... Teljes cikk

Így áll a munkaerőpiac 2024-ben: hány jelentkezést nyújt be egy átlagos álláskereső?

A jelentkezők többsége legalább kettő, de maximum öt helyre adja be egyszerre az önéletrajzát – többek között ez derült ki az 55. Műegyetemi... Teljes cikk

Égető dilemma: honnan lesz 300 ezer új munkavállaló Magyarországon?

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a kormány: 2030-ra 85%-ra szeretnék emelni a magyarországi foglalkoztatottsági rátát. Ehhez főleg a 15-29 éves... Teljes cikk