Megjelent: 6 éve

Béremelést terveznek jövőre a járműiparban

3-4 százalékos béremeléssel számolnak 2016-ra a járműipari cégek, derül ki egy friss felmérésből, amelyet a Simconsult és az IMPC szervezett és 81 cég részvételével készült.

images

A felmérésben azt kérdezték meg, hogy 2015 októberében mekkora béremeléssel számolnak a cégek, a jövő évre vonatkozóan, milyennek ítélik az idei és a jövő évi gazdasági kilátásokat, továbbá mit tesznek a hatékonyság és a versenyképesség fokozása érdekében.

Főbb megállapítások:

 • A résztvevő cégek 2016-ra 3-4 százalékos béremeléssel számolnak.
 • A diplomás és a fizikai munkaköröknél átlag fölötti, a vezetői és az ügyviteli munkaköröknél átlag alatti emelés várható.
 • Az emelés mértéke ágazatonként, régiónként, cégméret és tulajdonformák szerint jelentős eltérést mutat. Átlag fölötti emelés várható a gépiparban, az elektronikai és a vegyiparban, valamint a közép- és az észak-magyarországi régióban.
 • Valamennyi résztvevő cég tervez béremelést.

  Gazdasági kilátások:

 • a résztvevők 60 százaléka 2015-ben jó, illetve nagyon jó évre számít
 • a cégek 2016-ben további javulással számolnak, 68 százaléka jó, illetve nagyon jó évre számít

  A felmérés résztvevői a költséghatékonyság javításával (59 százalék), a létszámhatékonyság növelésével (46 százalék), vezetőképzéssel (46 százalék) és folyamatszervezéssel (44 százalék) kívánják fokozni a versenyképességet.

  A felmérésre 2015. október 13. és 26. között került sor 81 cég részvételével (járműgyártók, járműipari beszállítók, gépipari, elektronikai, fémipari, vegyipari, műanyagipari cégek és különböző szolgáltatók).

  Kertész Ferenc (Simconsult ügyvezető) és Kaszás Ferenc (IMPC ügyvezető)
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter