Megjelent: 3 éve

Biciklizni sohasem ciki!

Jöhetnek az elektromos rollerek, segway-ek és a többi elektromos közlekedési alkalmatosság, ennek ellenére napjainkban a biciklizés újra reneszánszát éli. Vajon minek köszönheti több mint 100 éve tartó töretlen népszerűségét a tech-forradalom közepette? Utánajárunk!

Miért jó választás?

A kerékpározás a gyaloglás és a futás után a legegyszerűbben elsajátítható hétköznapi mozgásforma. A tekerés folyamatosan vezet be minket a mozgás világába, szinte észre sem fogjuk venni, és már a mindennapjaink részét képezi majd. Másik titka, hogy edzésünkre nem kell plusz időt szánni, hiszen kerékpárral mehetünk dolgozni, bevásárolni, de akár a gyerekeket is elvihetjük vele az óvodába.

Ha az autóhasználat vagy tömegközlekedés helyett mindenhova biciklivel megyünk, a mozgással töltött idő könnyen elérheti a napi 2 órát is. Ha már a hétköznapokban rutinná válik a mozgás, akkor nagyobb eséllyel töltjük nyeregben a hétvégét is. Szerencsére manapság egyre népszerűbbek a biciklis túrák akár a Dunakanyarban vagy a Balaton körül, ami remek lehetőség egy közös családi programnak is.

Mik az élettani hatásai?

A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesen tartsuk magunkat és életkortól függetlenül megőrizzük egészségünket. A rendszeres tekerés nem csak a lábat erősíti, de az egész testet átmozgatja, miközben az ízületeket kevésbé veszi igénybe, mint például a futás.

Ezenkívül jótékony hatással van a szívműködésre, és javítja az állóképességet is, mindezt úgy, hogy nem igényel plusz időt. Nem elhanyagolható, hogy a reggeli és esti dugóban ücsörgésnél mennyivel felszabadítóbb a nyeregbe ülve suhanni. Tökéletes ellenszere a stressznek!

Végül nem maradhat említés nélkül: a kerékpározás fenti pozitív hatásaival tökéletes kiegészítője lehet a diétának, hiszen már a lassú tempóval is 400 kalóriát égethetünk el óránként. Ez fogyókúra nélkül is garancia az egészséges életmódra.

Milyen kerékpárok közül választhatunk?

A minőségi kerékpárokat érdemes szaküzletből beszerezni, ahol segítenek a számunkra legideálisabb modell kiválasztásában, beállításában és a későbbi karbantartási, szervizelési feladatokat is vállalják.

Ha városi használatra szánt kerékpárt szeretnénk, több modell közül választhatunk. Legnépszerűbbek a stílusos cruiserek, amelyek széles kormánnyal, üléssel rendelkeznek, valamint legtöbbször csomagtartóval és sárvédővel is felszereltek. A váz kialakítása lehetővé teszi, hogy egyenes háttal, kényelmesen tekerhessünk.

A másik népszerű típus az összecsukható kerékpár. Előnye, hogy akár autóban, tömegközlekedési eszközön is könnyen szállítható, de kisebb kerekei miatt hosszabb távra kevésbé szerencsés a használata.

Ha felkeltettük érdeklődésed a bringázás iránt, keresd fel az InStyle Shopping rovatát, ahol meg tudod nézni az idei kerékpáros cipő trendeket.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kollégája mérgezte meg a szendvicsét, amitől meghalt a német férfi

Egy fiatal német férfi meghalt, mitán négy évet töltött kómában, mert kollégája megmérgezte az ebédjét, írja a BBC. Teljes cikk

Harry herceg bejárónőt keres

Harry herceg és Meghan hercegné új házvezetőt keres. A hercegi pár olyan munkaerőt szeretne, aki megbízható, ügyel a részletekre, jól gazdálkodik... Teljes cikk

A faktorálás folyamata a gyakorlatban

A faktorálás folyamata a gyakorlatban a kintlévőségek átvállalását foglalja magába. Nyugodtan nevezhetjük olyan megoldásnak, amely mindkét... Teljes cikk