Megjelent: 5 éve

Biciklizni sohasem ciki!

Jöhetnek az elektromos rollerek, segway-ek és a többi elektromos közlekedési alkalmatosság, ennek ellenére napjainkban a biciklizés újra reneszánszát éli. Vajon minek köszönheti több mint 100 éve tartó töretlen népszerűségét a tech-forradalom közepette? Utánajárunk!

Miért jó választás?

A kerékpározás a gyaloglás és a futás után a legegyszerűbben elsajátítható hétköznapi mozgásforma. A tekerés folyamatosan vezet be minket a mozgás világába, szinte észre sem fogjuk venni, és már a mindennapjaink részét képezi majd. Másik titka, hogy edzésünkre nem kell plusz időt szánni, hiszen kerékpárral mehetünk dolgozni, bevásárolni, de akár a gyerekeket is elvihetjük vele az óvodába.

Ha az autóhasználat vagy tömegközlekedés helyett mindenhova biciklivel megyünk, a mozgással töltött idő könnyen elérheti a napi 2 órát is. Ha már a hétköznapokban rutinná válik a mozgás, akkor nagyobb eséllyel töltjük nyeregben a hétvégét is. Szerencsére manapság egyre népszerűbbek a biciklis túrák akár a Dunakanyarban vagy a Balaton körül, ami remek lehetőség egy közös családi programnak is.

Mik az élettani hatásai?A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesen tartsuk magunkat és életkortól függetlenül megőrizzük egészségünket. A rendszeres tekerés nem csak a lábat erősíti, de az egész testet átmozgatja, miközben az ízületeket kevésbé veszi igénybe, mint például a futás.

Ezenkívül jótékony hatással van a szívműködésre, és javítja az állóképességet is, mindezt úgy, hogy nem igényel plusz időt. Nem elhanyagolható, hogy a reggeli és esti dugóban ücsörgésnél mennyivel felszabadítóbb a nyeregbe ülve suhanni. Tökéletes ellenszere a stressznek!

Végül nem maradhat említés nélkül: a kerékpározás fenti pozitív hatásaival tökéletes kiegészítője lehet a diétának, hiszen már a lassú tempóval is 400 kalóriát égethetünk el óránként. Ez fogyókúra nélkül is garancia az egészséges életmódra.

Milyen kerékpárok közül választhatunk?A minőségi kerékpárokat érdemes szaküzletből beszerezni, ahol segítenek a számunkra legideálisabb modell kiválasztásában, beállításában és a későbbi karbantartási, szervizelési feladatokat is vállalják.

Ha városi használatra szánt kerékpárt szeretnénk, több modell közül választhatunk. Legnépszerűbbek a stílusos cruiserek, amelyek széles kormánnyal, üléssel rendelkeznek, valamint legtöbbször csomagtartóval és sárvédővel is felszereltek. A váz kialakítása lehetővé teszi, hogy egyenes háttal, kényelmesen tekerhessünk.

A másik népszerű típus az összecsukható kerékpár. Előnye, hogy akár autóban, tömegközlekedési eszközön is könnyen szállítható, de kisebb kerekei miatt hosszabb távra kevésbé szerencsés a használata.

Ha felkeltettük érdeklődésed a bringázás iránt, keresd fel az InStyle Shopping rovatát, ahol meg tudod nézni az idei kerékpáros cipő trendeket.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 ezer forintért keresnek luxusvilla tesztelőt

A szerencsés jelentkezőnek egy hétvégét kell eltöltenie a Somerset városában található luxusingatlanban. Teljes cikk

Könnyen elvesztheti az állását, aki ügyetlenkedik az online meetingen

Akár az állásába is kerülhet a dolgozónak, ha késve csatlakozik egy online megbeszéléshez, vagy nem némítja le magát. Teljes cikk

Kirúgta a McDonald's a két dolgozóját, akik egy videóban a cipőjükbe törölték a hamburgert

Hétfő este lezárult a gyorsétterem belső vizsgálata, és kiderült, kik szerepelnek a közösségi médiában gyorsan elterjedt felvételen. Teljes cikk