Megjelent: 4 éve

Biciklizni sohasem ciki!

Jöhetnek az elektromos rollerek, segway-ek és a többi elektromos közlekedési alkalmatosság, ennek ellenére napjainkban a biciklizés újra reneszánszát éli. Vajon minek köszönheti több mint 100 éve tartó töretlen népszerűségét a tech-forradalom közepette? Utánajárunk!

images

images

Miért jó választás?

A kerékpározás a gyaloglás és a futás után a legegyszerűbben elsajátítható hétköznapi mozgásforma. A tekerés folyamatosan vezet be minket a mozgás világába, szinte észre sem fogjuk venni, és már a mindennapjaink részét képezi majd. Másik titka, hogy edzésünkre nem kell plusz időt szánni, hiszen kerékpárral mehetünk dolgozni, bevásárolni, de akár a gyerekeket is elvihetjük vele az óvodába.

Ha az autóhasználat vagy tömegközlekedés helyett mindenhova biciklivel megyünk, a mozgással töltött idő könnyen elérheti a napi 2 órát is. Ha már a hétköznapokban rutinná válik a mozgás, akkor nagyobb eséllyel töltjük nyeregben a hétvégét is. Szerencsére manapság egyre népszerűbbek a biciklis túrák akár a Dunakanyarban vagy a Balaton körül, ami remek lehetőség egy közös családi programnak is.

Mik az élettani hatásai?A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesen tartsuk magunkat és életkortól függetlenül megőrizzük egészségünket. A rendszeres tekerés nem csak a lábat erősíti, de az egész testet átmozgatja, miközben az ízületeket kevésbé veszi igénybe, mint például a futás.

Ezenkívül jótékony hatással van a szívműködésre, és javítja az állóképességet is, mindezt úgy, hogy nem igényel plusz időt. Nem elhanyagolható, hogy a reggeli és esti dugóban ücsörgésnél mennyivel felszabadítóbb a nyeregbe ülve suhanni. Tökéletes ellenszere a stressznek!

Végül nem maradhat említés nélkül: a kerékpározás fenti pozitív hatásaival tökéletes kiegészítője lehet a diétának, hiszen már a lassú tempóval is 400 kalóriát égethetünk el óránként. Ez fogyókúra nélkül is garancia az egészséges életmódra.

Milyen kerékpárok közül választhatunk?A minőségi kerékpárokat érdemes szaküzletből beszerezni, ahol segítenek a számunkra legideálisabb modell kiválasztásában, beállításában és a későbbi karbantartási, szervizelési feladatokat is vállalják.

Ha városi használatra szánt kerékpárt szeretnénk, több modell közül választhatunk. Legnépszerűbbek a stílusos cruiserek, amelyek széles kormánnyal, üléssel rendelkeznek, valamint legtöbbször csomagtartóval és sárvédővel is felszereltek. A váz kialakítása lehetővé teszi, hogy egyenes háttal, kényelmesen tekerhessünk.

A másik népszerű típus az összecsukható kerékpár. Előnye, hogy akár autóban, tömegközlekedési eszközön is könnyen szállítható, de kisebb kerekei miatt hosszabb távra kevésbé szerencsés a használata.

Ha felkeltettük érdeklődésed a bringázás iránt, keresd fel az InStyle Shopping rovatát, ahol meg tudod nézni az idei kerékpáros cipő trendeket.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter