Megjelent: 4 éve

Biciklizni sohasem ciki!

Jöhetnek az elektromos rollerek, segway-ek és a többi elektromos közlekedési alkalmatosság, ennek ellenére napjainkban a biciklizés újra reneszánszát éli. Vajon minek köszönheti több mint 100 éve tartó töretlen népszerűségét a tech-forradalom közepette? Utánajárunk!

images

images

Miért jó választás?

A kerékpározás a gyaloglás és a futás után a legegyszerűbben elsajátítható hétköznapi mozgásforma. A tekerés folyamatosan vezet be minket a mozgás világába, szinte észre sem fogjuk venni, és már a mindennapjaink részét képezi majd. Másik titka, hogy edzésünkre nem kell plusz időt szánni, hiszen kerékpárral mehetünk dolgozni, bevásárolni, de akár a gyerekeket is elvihetjük vele az óvodába.

Ha az autóhasználat vagy tömegközlekedés helyett mindenhova biciklivel megyünk, a mozgással töltött idő könnyen elérheti a napi 2 órát is. Ha már a hétköznapokban rutinná válik a mozgás, akkor nagyobb eséllyel töltjük nyeregben a hétvégét is. Szerencsére manapság egyre népszerűbbek a biciklis túrák akár a Dunakanyarban vagy a Balaton körül, ami remek lehetőség egy közös családi programnak is.

Mik az élettani hatásai?

A kerékpározás az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesen tartsuk magunkat és életkortól függetlenül megőrizzük egészségünket. A rendszeres tekerés nem csak a lábat erősíti, de az egész testet átmozgatja, miközben az ízületeket kevésbé veszi igénybe, mint például a futás.

Ezenkívül jótékony hatással van a szívműködésre, és javítja az állóképességet is, mindezt úgy, hogy nem igényel plusz időt. Nem elhanyagolható, hogy a reggeli és esti dugóban ücsörgésnél mennyivel felszabadítóbb a nyeregbe ülve suhanni. Tökéletes ellenszere a stressznek!

Végül nem maradhat említés nélkül: a kerékpározás fenti pozitív hatásaival tökéletes kiegészítője lehet a diétának, hiszen már a lassú tempóval is 400 kalóriát égethetünk el óránként. Ez fogyókúra nélkül is garancia az egészséges életmódra.

Milyen kerékpárok közül választhatunk?

A minőségi kerékpárokat érdemes szaküzletből beszerezni, ahol segítenek a számunkra legideálisabb modell kiválasztásában, beállításában és a későbbi karbantartási, szervizelési feladatokat is vállalják.

Ha városi használatra szánt kerékpárt szeretnénk, több modell közül választhatunk. Legnépszerűbbek a stílusos cruiserek, amelyek széles kormánnyal, üléssel rendelkeznek, valamint legtöbbször csomagtartóval és sárvédővel is felszereltek. A váz kialakítása lehetővé teszi, hogy egyenes háttal, kényelmesen tekerhessünk.

A másik népszerű típus az összecsukható kerékpár. Előnye, hogy akár autóban, tömegközlekedési eszközön is könnyen szállítható, de kisebb kerekei miatt hosszabb távra kevésbé szerencsés a használata.

Ha felkeltettük érdeklődésed a bringázás iránt, keresd fel az InStyle Shopping rovatát, ahol meg tudod nézni az idei kerékpáros cipő trendeket.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk