kapubanner for mobile
Megjelent: 6 hónapja

Biztos egészségügyi védőháló egész évben

Évről évre emelkedik a magánegészségügyi szolgáltatókat felkeresők száma. Ezzel párhuzamosan a növekvő listaárak miatt látványosan nőtt az igény a munkaadók által adható egészségügyi támogatásokra is. Milyen trendek figyelhetők meg, milyen költséghatékony megoldások léteznek a piacon?

Biztos egészségügyi védőháló egész évben

Kiss Andrást, az egyik legnagyobb hazai magánegészségügyi intézmény, a Budai Egészségközpont értékesítési és marketing igazgatóját kérdeztük a témáról.

Hogy változott az utóbbi években az emberek és a cégek betegséghez és egészségmegőrzéshez fűződő viszonya? Magánszolgáltatói oldalon mik a tapasztalatok?

A 2010-es évek eleje óta folyamatosan nő a munkavégzéssel, munkahellyel kapcsolatos egészségügyi problémák száma. Emellett nő azon egészségtudatos páciensek aránya is, akik időt szakítanak a szűrésekre, vizsgálatokra. Ugyanakkor az infláció ezt a szektort sem hagyta érintetlenül, emelkedtek a listaárak. Érthető tehát, hogy igénylik és kérik is munkáltatójuk támogatását és az egészségügyi hozzájárulást − mint juttatást − a munkavállalók.

Az említett tendenciával összhangban az egészségügyi szolgáltatások támogatása vállalati részről egyre népszerűbb juttatási formának számít. A folyamat már a covid előtt elkezdődött, a pandémia hatására pedig méginkább felerősödött. Mind több cég ismeri fel, hogy ez a juttatás nemcsak a munkavállalók motivációjára és lojalitására van pozitív hatással, de a vállalkozás versenyképességére is: az egészségmegőrzés révén csökkenthető a betegszabadságon és táppénzben töltött napok száma, ezzel együtt mérsékelhető az ezzel járó anyagi veszteség és helyettesítés-szervezési teher.

Biztos egészségügyi védőháló egész évben
-

Kiss András, marketing és értékesítési igazgató, Budai Egészségközpont

Milyen lehetőségek kínálkoznak a költségek csökkentésére?

Trend, hogy a biztosítási konstrukciók egyre népszerűbbek itthon − akár úgy, hogy a munkáltató, akár úgy, hogy a magánszemély saját maga állja a díjat. Jól ismert, bevált pénztárcabarát megoldás az egészségpénztári finanszírozás is, amely által éves szinten 150 ezer Ft-ig igényelhető adójóváírás.  Létezik ezen felül egy magánegészségügyi szolgáltatók által kínált, úgynevezett kártyás vagy átalánydíjas szolgáltatási forma is, amely keretében egy fix díjat kell befizetni, ennek fejében a szolgáltatások egy része díjmentesen vehető igénybe. Ez utóbbi is finanszírozható munkaadói részről, tehát adható juttatásként.

Ennél a megoldásnál a magánegészségügyi szolgáltatóval áll szerződésben a megrendelő, a fizetés közvetlenül a szolgáltató és a finanszírozó között történik. A kockázatot maga a szolgáltató viseli, tehát ha az adott átalánydíj felett költ az ügyfél, akkor az a magánegészségügyi szolgáltatóra háruló extra költség.

Milyen érv szól az átalánydíjas szolgáltatások mellett?

A biztosítási csomagoknál jelentős mértékben próbálják kordában tartani a felhasználást. Mit jelent ez? Vagy összeghatárt építenek be, vagy szűkítik a szolgáltatások, szakrendelések körét, esetleg bizonyos típusú krónikus betegségeket és az azokhoz kapcsolódó kezeléseket, kivizsgálásokat nem foglalják bele a csomagba.

Az általunk kínált átalánydíjas megoldás ezzel szemben sokkal kevesebb korlátozást, szabályozást alkalmaz. Csomagjainkban általában nincs, vagy nagyon kevés kizáró tényező van, több vizsgálatot tartalmaznak. Elmondható tehát, hogy az átalánydíjas csomagok tartalmukat tekintve kedvezőbbek, több egészségügyi probléma oldható meg, szűrhető ki általuk.

Az egészségbiztosításnál egy közvetítő call centeren keresztül szerveződnek a vizsgálatok. A közvetítő fél (a call centeren keresztül) dönti el, valóban jogos és indokolt-e az ügyféligény, és csak akkor támogatják a kérést, ha az szakorvos által indokolt, ha már panasz van. Így azonban nincs lehetőség preventív célú vizsgálatra.

Mi közvetlen kapcsolatban vagyunk ügyfeleinkkel, így gördülékeny az ügyintézési folyamat: kényelmesen, közvetlenül velünk lehet időpontot egyeztetni, információt kérni és időpontot módosítani.

Az átalánydíjas csomagok árban mennyire versenyképesek?

Létezik egy olyan törekvés, hogy a munkavállalók minél szélesebb körű szolgáltatást kapjanak, a másik, hogy munkaadói oldalról ezen szolgáltatás menedzselése kényelmesen és hatékonyan valósuljon meg úgy, hogy ne generáljon túl nagy költséget vállalati oldalon.

Sokat dolgoztunk mi is azon, hogy optimális választ adjunk a különböző igényekre. Több mint két évtizede érhetők el a Budai Egészségközpontban átalánydíjas csomagok, melyeket most a megnövekedett piaci igényekhez igazodva megújítottunk. Programjaink ma már árban teljes mértékben versenyképesek a biztosítói konstrukcióval, miközben több szolgáltatást nyújtanak, tehát többet kap a páciens ugyanolyan árfekvésben.

A versenyképes ár mellett hatalmas előny az igényre szabhatóság is. A cég adottságait, profilját és a létszámot figyelembe véve ügyfélre szabott, optimalizált megoldásokat kínálunk. A listaárak növekedését elnézve az átalánydíjas megoldás kiemelten jó választás lehet minden gondoskodó attitűdű cég számára.

Biztos egészségügyi védőháló egész évben
 

Kiknek az érdeklődésére számítanak?

Budapesten három nagy, modern, igényesen kialakított rendelőegységben várjuk a pácienseket, ennek megfelelően elsősorban fővárosi, illetve főváros környéki partnerek érdeklődését várjuk.

Az átalánydíjas szolgáltatásokról bővebb információ kérhető a Budai Egészségközpont weboldalán.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk