Megjelent: 2 éve

Bónusz járna a kétgyermekes nyugdíjasoknak?

A kormány bevezetné a bónuszrendszert, azoknak a nyugdíjasoknak járna plusz pénz, akiknek két gyermekük van és azok elvégezték a középiskolát - írja a Világgazdaság.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke terjesztené be a törvényjavaslatot, amely a felnevelt gyermekek számához kötné a nyugdíjat - írja a lap.

Egy hasonló javaslat már korábban is felmerült, arról itt írtunk.

Nyugdíjat mindenki kapna, de akinek két gyermeke is elvégezte a középiskolát az kompenzációt, bónuszt kapna. A politikusok a gépjármű-biztosításhoz hasonlította ezt a fajta nyugdíjrendszert.

A lap értesülése szerint az új rendszer a 35 év alatti felnőtteket érintené, mert ha nem vállalnak gyereket, akkor még 30 évük van takarékoskodni. Eszerint az új rendszer a 30 év múlva nyugdíjba vonulókat érintené először.

Fotó: Pixabay
Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter