Megjelent: 3 éve

Bővült a jobban keresők tábora?

Adóügyi statisztikák alapján csökkent az alacsonyabb keresetűek száma, míg az átlagos, jó és kiemelkedő bért kapók tábora növekedett, írja a Magyar Idők.

A lap azt a következtetést is levonja, hogy szélesedik a középosztály. A legfrissebb rendelkezésre álló adatok 2015-ből származnak, amelyek szerint nagyjából másfél millióan tartoznak a minimálbért vagy annál is kevesebbet keresők közé.

A második csoportba azok tartoznak, akik a legkisebb elérhető jövedelemnél többet, de éves szinten 1,5 millió forintnál kevesebbet keresnek. Az ő számuk 2013-ban még 620 ezren kerestek ebben a sávban, míg 2015-ben 450 ezren.

Az átlagos jövedelmi csoportba, 1,5 és 3 millió forint között keresők száma nagyjából 100 ezer fővel nőtt, 1,3-ról 1,4 millióra két év alatt.

3 millió és 6 millió forint között - vagyis havi 250 és 500 ezer forint között keresők tábora 180 ezer fővel gyarapodott, 570 ezerről 750 ezer főre.

Magyar Idők
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter