Megjelent: 6 éve

CERN-képzés Budapesten

A CERN és az MTA eszközein végezhetnek laboratóriumi kísérletet az ISOTDAQ kilencnapos budapesti képzésén részt vevők.

images

images

Az International School of Trigger and Data Acquisition (ISOTDAQ) című kilencnapos képzést 2010-től évente rendezik meg Budapesten. Az iskola egyik különlegessége, hogy az elméleti előadások mellett laboratóriumi gyakorlaton is részt vesznek a hallgatók, az eszközöket pedig a CERN és az MTA Wigner Kutatóközpont biztosítja.

„Az iskolán alkalmazott technológiák és szoftveres megoldások messze a kereskedelmi forgalomban kapható vagy az ipari alkalmazásokban ismert módszerek előtt járnak. Az iskola anyaga elsősorban a CERN alkalmazott kutatásaiban foglalkoztatott fizikus, mérnök-fizikus, informatikus, informatikus-fizikus feladatokat foglalja magába, de emellett az iparban dolgozó mérnökök – villamosmérnökök, ipari informatikusok – számára is egyedülálló információkat nyújt” – mondta Barnaföldi Gergely Gábor, az iskola magyarországi szervezője.

Az International School of Trigger and Data Acquisition távolabbi célja, hogy a hazai adatgyűjtő és adatfeldolgozó rendszerek fejlesztésére gyakorolt hatása révén egy olyan új magyarországi csapat jöhessen létre, amely a fiatalokkal megerősítve versenyképesen tud részt venni a jövőbeli adatgyűjtő és adatfeldolgozó rendszerek K+F tevékenységében, segítve ezzel ennek az értékes tudásbázisnak az itthon tartását, a jövő szakembereinek kinevelését.

Edupress
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter