kapubanner for mobile
Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 2 éve

Coach képzés - a legjelentősebb business coach képzők

Különböző coach képzésekből számos áll rendelkezésre a piacon. Mondhatni a bőség zavarával küzd, aki ebben a szakmában szeretné képezni magát. A választás nem könnyű, hiszen a life coach, business coach, executive vagyis felsővezetői coach és team coach képzések egyaránt rendelkezésre állnak, különböző időtartamban, mélységben, inkább vagy kevésbé gyakorlatorientáltan, és persze különböző árfekvésben. Elsősorban a business coach képzések terén szeretnénk elgazítani a teljesség igénye nélkül.

coach képzések, business coach-

Jelen cikkben elsősorban a business coach képzési piacra koncentrálunk, azok közül is elsősorban az akkreditált, tanfolyamszerű képzésekre, hiszen az egyetemeken elérhető coach képzésekről már korábban írtunk, és sorra vettük azokat a tényezőket is, amelyeket érdemes mérlegelni a képzés kiválasztása előtt. 

A Business Coach Kft. 2004 óta foglalkozik business coach szolgáltatással. Business és executive coach, team és group coach valamint vállalati belső coachok képzése egyaránt a portfolióba tartozik, továbbképzéseket is tartanak valamint a nemzetközi minősítő vizsgákra felkésztést. A Business Coch Kft. ACTP minősítéssel rendelkezik az ICF (International Coach Federation) minősítési listája alapján, amit azon képzők kaphatnak meg, akik legalább 125 órás képzést kínálnak. A cég honlapja szerint már több mint 700 kiképzett coach került ki a kezük alól. A Corvinus Egyetemmel közös, egyetemi coach képzést is működtetnek. Az oktatói csapat 13 fős. A DIADAL Team és Group coach képzés 650.000 Ft+áfa. A nemzetközi vizsgára felkészítés ára 160 000 Ft+áfa. A cég nettó árbevétele 2021-ben 214 millió forint volt. Időről-időre a coach szakmára vonatkozó kutatásokat is készítenek, a szervezet tulajdonosa, ügyvezetője, Komócsin Laura MCC több coaching kézikönyv szerzője. A coach képzésen kívül szervezetfejlesztéssel, vezetőképzéssel, tréningekkel is foglalkoznak.

Az 1-es szintű (Level 1) akkreditációt (korábban ACSTH) azon képzőknek ajánlja az ICF, akik legalább 60 órás képzést kínálnak, valamint ezt tekinti az ACC (Associated Certified Coach - gyakorlott coach) minősítéshez vezető útnak. A 2-es szintű (Level 2) akkreditációt (korábban ACTP) azon képzőknek ajánlja az ICF, akik legalább 125 órás képzést kínálnak, valamint ezt tekinti a PCC (Professional Certified Coach - tapasztalt coach) minősítéshez vezető útnak. A 3-as szintű (Level 3) akkreditációt (ami egy teljesen új szint) azon képzőknek ajánlja az ICF, akik legalább 75 órás, haladó képzést kínálnak, valamint ezt tekinti az MCC (Master Certified Coach - mester coach) minősítéshez vezető útnak. Forrás: Magyar Coach Szemle – ICF Magyar Tagozat

Szintén ACTP minősítéssel rendelkezik, és business coach képzéssel is foglalkozik a Coach Akadémia Kft., amely group és team coach képzéseket is indít. 2007 óta folytat a cég coach képzést, már több mint 500 fő végzett náluk a cég honlapja szerint. Esti és nappali tanfolyamaik egyaránt vannak, illetve továbbképzésre, nemzetközi akkreditációs felkészítésre is nyújtanak lehetőséget. A képző csapat 13 fős. A nappali coach tanfolyam 1.250 000 Ft+áfa, az esti képzés 595 000 Ft+áfa, a vizsgafelkészítés, mentorálás ára attól függően, hogy csoportos vagy egyéni felkészítés, 3 vagy 10 órás, illetve a vizsga szintjén is múlik: 165 000 Ft-tól 450 000 forintig terjednek. A cég nettó árbevétele 19 millió forint volt 2021-ben. A vállalkozás kifejezetten képzéssel foglalkozik. A cég tulajdonosai: Németh Bite Barbara MCC, ügyvezető, Soós Judit MCC, szakmai vezető és Kurucz Balázs PCC.

A Legacy szintén ACTP minősítéssel, 125 órás, gyakorlatorientált business coach képzést hirdet, amely a cég honlapja szerint már a 11. évfolyam. A képzés ára 980 000 Ft+áfa, a tanfolyamot Márton Mónika PCC tartja, aki egyben a Legacy Kft. ügyvezetője is. A cég tavalyi árbevétele 145 millió forint volt. A vállalat a képzésen kívül szervezetfejlesztéssel és vezető- valamint szakember- és készségfejlesztéssel is foglalkozik. A másik tulajdonos, Kecskés Ernő Zsolt ACC, akin kívül a belsős csapat még további hat főből áll. A business coach képzésen túl csoport- és team coach tanfolyamot, agile coach készségfejlesztést és ICF akkreditációra csoportos mentoringot is szerveznek, valamint tanácsadókat, trénereket is képeznek. 

A CHN Nemzetközi Coach Iskola ACSTH (legalább 60 órás képzés) és CCE minősítéssel rendelkezik. A Coaching Határok Nélkül coach iskola 23. évfolyama indul majd el novemberben a cég honlapja szerint, az iskola 2014-ben kezdett működni. Alapítója és vezetője Ábri Judit MCC, aki egyben a readingi Henley Business School tanára is. A business coach képzésen kívül team coach és válallati coachok képzésével is foglalkozik, valamint mentorál ACC és PCC nemzetközi vizsgára készülőket. A coach iskola hibrid formában zajló tanfolyamának díja 1400 EUR+ áfa. Továbbá a CHN Mesteri Esték keretében külföldi coachokat és az általuk képviselt tudást népszerűsíti Magyarországon, valamint motivációs térképpel és neuro-agilitással is foglalkozik, egyéni vállalkozóként folytatja tevékenységét. 

A Coach School szintén ACSTH minősítéssel rendelkezik, business coach képzéssel online és offline is foglalkoznak. A képzés vezető oktatója Séra Attila MCC, az iskolát működtető SM Coach Szolgáltatók Kft. tulajdonos-ügyvezetője is. A 130 órás elméleti és gyakorlati képzés 850 000 Ft+áfa. A képző csapat a cég honlapja szerint hat főből áll, nemzetközi akkreditációs vizsgára felkészítést szintén tartanak. A cég árbevétele 2021-ben 61 millió forint volt. 

Megoldásfókuszú brief coaching, team-coaching és gyermek-coach képzéseket, ACSTH minősítéssel, ajánl a Solution Surfers Magyarország Kft. A cég a Solutionsurfers International svájci központtal rendelkező tréningszervezet magyarországi képviselője. 2010-ben alakult meg Magyarországon, Hankovszky Katalin és Tegyi Enikő vezetésével, a cég tulajdonosa és ügyvezetője jelenleg Levendel Áron. A cég honlapja szerint közel 2000 coach fordult meg a képzéseiken. A képzések hossza és ára változatos, a néhány órás betekintő lehetőségtől kezdve, a 2 napos illetve 7, 9 napostól 18 napig terjed. A 18 napos, teljes brief coach képzés, ACTP minősítéssel 1. 710 000 forint a cég honlapja szerint. A rövidebb tanfolyamok 180 000 forinttól indulnak és a tanfolyam hosszával emelkednek az árak. A cég tavalyi árbevétele 26 millió forint volt. 

Egyéb akkreditált képzések

A GROW Group is hirdet business coach képzést, amelyet egy legalább 50 órás alap coach képzésre építva ajánlanak elvégezni. A GROW integratív coach képzése az EMCC (European Mentoring and Coaching Council) által akkreditált képzés, amelynek alapozó szintje és haladó szintje egyaránt van. A business coach képzés hibrid módon valósul meg, öt nap alatt, 370 000 Ft-os áron. A cég honlapja szerint 15 éve foglalkoznak coachinggal, és már több mint 500 coachot képeztek ki az évek folyamán. A képzést három oktató tartja. A cég tavalyi árbevétele 467 millió forint volt, tevékenységi körébe szervezetfejlesztés és vállalati tréningek is tartoznak. 

A Pro Bona Kft. proaktív business coach képzése a cég honlapja szerint az IAC (International Association of Coaching) gyakorlatának megfelelő tematikában és óraszámban (120 óra) zajlik. Szintén a honlap alapján 12 év alatt, több mint 1200 coachot képzett ki a cég, amelynek Dr. Rusznák Tamás és Rusznák Péter a vezetői, tulajdonosai. A cég 2021-es nettó árbevétele 41 millió forint volt. Rajtuk kívül a tréneri csapat további négy főből áll. Az online képzés 259 000 forint, de intenzív és szuperintenzív business coach képzésre is van lehetőség 519 000 forintért. 

A cégek bevételi adatai az Opten céginformációs rendszeréből származnak. 

Nyitókép: Krzysztof Kamil képe a Pixabayen.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mindenki coach, aki coachol? - avagy a life coaching sötét oldala

2019 és 2022 között 54 százalékkal nőtt a life coachok száma, így ez az egyik leggyorsabban növekvő szakma az Egyesült Államokban. Népszerűsége... Teljes cikk

Milyen az igazi emberközpontú munkahely?

Bár sok cég vallja magáról, hogy emberközpontú, legyen szó, akár az ügyfelekről vagy a munkavállalókról, és valószínűleg bizonyos folyamataik... Teljes cikk

Mi leszel, ha nagy leszel? - miért céltalanok a mai fiatalok és mit tehetünk ellene?

Hogyan vált a fiatalkori céltalanság társadalmi jelenséggé és mit tehetünk ellene? Mennyiben hibás a közösségi média? Ez az cikk segíthet a... Teljes cikk