Megjelent: 2 éve

Családi adókedvezmény 2019

2019-ben tovább növekszik a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, havi ötezer forinttal.

Így a kétgyermekes családok összesen már havi 40 ezer forintos adókedvezményt vehetnek majd igénybe, ha elfogadásra kerül a 2019-évi költségvetés. Ez gyerekenként 20 ezer forintot jelent, ennek az összegnek a levonását az adóalapból.

Két gyermek esetén 2018-ban gyerekenként, havonta 17 500 forintot lehet igénybe venni, amely a család számára 35 000 forintos "megtakarítást" jelent. 2017-ben gyerekenként, havonta az összeg 15 000 forint volt.

Az adókedvezményt a "kedvezményezett eltartottak" után lehet igénybe venni, vagyis azok után a gyermekek után, akik után a családnak családi pótlékot folyósítanak. A családi kedvezmény ugyanazon kedvezményezett eltartott után egyszer vehető igénybe, de a szülők megoszthatják az adókedvezményt.

Az adóváltozásokkal kapcsolatos tervezet más a családi adókedvezményt érintő változásokról egyelőre nem szól. Így egy gyermek után várhatóan továbbra is 10 000 forint adókedvezményt lehet igénybe venni, három illetve több gyerek esetén 2016 óta az adókedvezmény gyerekenként 33 000 forint.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter