kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Családi medence építés: hogyan kezdjünk neki?

Manapság már mindenki szeretne magának valamilyen medencét otthonra. A nyári forróságot nehéz elviselni, nincs más megoldás, mint valamilyen formában lehűteni magunkat. Lehet megoldás egy merevfalú, egy felfújható, de akár egy épített medence is, attól függően, hogy ki és melyiket preferálja jobban, mekkora az anyagi kerete.

Családi medence építés: hogyan kezdjünk neki?-

A mostani írásunkban azonban az EcoPool Családi medence építés verzióját mutatjuk be, eláruljuk, hogyan érdemes kezdeni a munkálatokat. 

Hogyan építsünk kerti medencét? 

A saját medence építésének egyik legfontosabb lépése az alapos tervezés. Előkészületek nélkül ugyanis könnyedén borulhat minden. Amennyiben ez megvan, tudjuk, hogy mekkora méretűt, milyen formát szeretnénk, megvan az anyag, a szín, valamint a medence helye, akkor kezdődhet is a munka. Mindenekelőtt a medence telepítéséhez szükség földmunkákra lesz szükség. Ehhez egy mély gödröt kell ásni az udvarban, majd az altalajra alaplemezt készíteni, majd jöhet az úszómedence alapjának kiöntése betonból. 

A következő lépése a medence falainak kialakítása, kívül-belül vakolni szükséges azokat. Nem feledkezhetünk meg továbbá a szaniterekről, az oldalfalak földdel való feltöltéséről, valamint a fóliázásról sem. Persze mindez szépnek és jónak hangozhat, azonban nem ennyire egyszerű a feladat elvégzése. 

Az egyik leggyakoribb medence típus 

Aki igényes és egyedi megjelenésű medencét szeretne építtetni a családja számára, az mindenképpen a csempés verzió mellett teszi le a voksát. Ennek köszönhetően olyan kerti oázist lehet kialakítani, amivel bárkit képesek lehetünk lenyűgözni. Ha valaki szeret kikapcsolódni, feltöltődni, hűsölni, esetleg úszkálni a saját medencéjében, annak mindenképpen jó választás egy olyan változat, amit egész szezonban lehet használni.

A csempével burkolt megoldások számítanak az igazi medencének, hiszen ezek tartósak, mutatósak, sokáig bírják a rendszeres használatot. A szerkezetük monolit vasbetonból készül, aminek különlegessége, hogy külön vízzáró réteg kerül fel rá, majd jöhet a két komponensű ragasztó. Végül pedig az epoxi fuga, erre kerül az előre kiválasztott üvegmozaik burkolat. Egy jól megépített csempés betonmedence évekig, évtizedekig bírja, emellett esztétikus látványt biztosít az udvar számára. 

Fóliás medence építése 

A másik lehetőség a fóliás medence, ami szintén kiváló minőségű, remek anyagból készül, ennek köszönhetően szintén egy tartós megoldásnak számít. Egy fóliás medencénél aztán nyugodtan lehet kerti partit, esetleg grillezéseket tartani, amíg a többiek csobbannak egyet a hűsítő vízben. 

Az elavult zsalukő technológiát ebben az esetben felváltotta a jóval modernebb hőszigetelt porocell blokk, amelynek alkalmazásával elkerülhetőek a tipikus hibák. Nincs többé rosszul méretezett medence, nem megfelelő csőrendszer, valamint befúvókkal kapcsolatos problémák. 

Egy jól megtervezett és megépített kerti medencében még az unokák is meg tudnak majd mártózni. Hozzáértő tudásra azonban feltétlenül szükség van ahhoz, hogy minden igényt ki tudjanak szolgálni.

  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Keddtől indul a KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a GINOP Plusz program 1.... Teljes cikk

Így segítik a látássérültek munkavállalását

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást -... Teljes cikk

Aláírták az Operaház új kollektív szerződését - így valósul meg a bérfejlesztés

A Magyar Állami Operaház főigazgatója és az 1332 dolgozót képviselő szakszervezetek elnökei aláírták az intézmény belső életét, működését... Teljes cikk